Studenter njuter av solen på campus.

Introduktionsvecka för Ekonomihögskolan 2017

För de flesta program börjar terminen på allvar först den 28 augusti men för att komma igång och hinna lära känna kurskamrater och lärare lite bättre startar vi på Ekonomihögskolan i Kalmar och Växjö med en introduktionsvecka med särskilt fokus på program på grundnivå samt internationella studenter.

Hultsfred – grundnivå start den 28 augusti

Kalmar – grundnivå start den 21 augusti, avancerad nivå 28 augusti

Växjö – grundnivå start den 18 augusti, avancerad nivå 28 augusti

 

Du som i höst kommer att läsa program med svenska som undervisningsspråk hittar din information här nedan.

Du som läser program med engelska som undervisningsspråk hittar din information på vår engelskspråkiga sida (använd fliken English längst upp i högra hörnet).

Ny på Linnéuniversitetet

 

Är du ny på Linnéuniversitetet? Inför din studiestart finns det ett antal saker du behöver känna till som ny student. Vi har samlat allt du behöver veta här

Tid och plats för just ditt upprop hittar du i schemat för ditt program eller kurs. På Ekonomihögskolan informerar hittar du värdefull information för dig som är student på Ekonomihögskolan. För att komma åt sidan behöver du först skapa ett studentkonto.

 

Praktisk information 

 

För dig som behöver en bostad under din tid som student vid Linnéuniversitetet finns det några olika saker att tänka på. Du hittar samlad information om hur du hittar ditt boende i Kalmar och Växjö här.

Har du några frågor angående din antagning? kontakta antagningsavdelningen.

Svårt att hitta till lokalen? Du hittar kartor med byggnader och lokaler här

Har du frågor gällande programstart kontakta programansvarig eller ekonomihogskolan@lnu.se. 

Studentföreningar och introduktionsaktiviteter

 

Livet som student är både fartfyllt och händelserikt. Du träffar många nya vänner, har chans att engagera dig i olika föreningar och påverka din studietid. För många är studenttiden en av de roligaste perioderna i livet. Nedan har vi staplat upp en del av de studentföreningar som finns, mer information hittar du här

Linnéstudenterna

 

Linnéstudenterna, studentkåren vid Linnéuniversitetet, representerar samtliga studenter vid lärosätet. Studentkåren är studenternas röst i både universitetsledningen och ut mot samhället. Kåren har en aktiv roll i att förbättra studenternas studietid. Detta görs t ex genom att erbjuda rabatter, förmåner, näringslivskontakter, bostadsförmedling och en rad aktiviteter och arrangemang, t ex välkomstmässor. Studenter är välkomna att kontakta Linnéstudenterna om de behöver råd eller stöd, eller har behandlats fel av lärosätet. Linnéuniversitetets studenter är framtidens kompetenta arbetskraft, och Linnéstudenterna ger dem en bra start!

 

https://www.facebook.com/Linnestudenterna

http://linnestudenterna.se/

 

Kalmar ESS

Kalmar ESS anordnar mängder av olika aktiviteter och engagemang för dig som student. Dessutom driver vi viktiga frågor som rör din utbildning och hjälper dig att knyta kontakter med näringslivet både under och efter studietiden. De kommer att anordna olika aktiviteter under introduktionsdagarna för att du ska känna dig välkommen. Delta gärna i dessa! Mer information om Kalmar Ess hittar du här: http://kalmaress.se/