Studenter

Introduktion för studenter på Ekonomihögskolan

Introduktionen för alla nya programstudenter startar måndagen den 24 augusti, d.v.s. veckan före terminsstart. Tid och plats för just ditt upprop hittar du på respektive programsida på lnu.se.

Under introduktionsveckan får du möjlighet att lära känna universitetet och andra studenter, samt ta del av viktig information gällande dina studier. Studentföreningarna anordnar olika aktiviteter, såsom stadsvandring, sittningar och kännedom om universitetslivet, som du kommer ha nytta och glädje utav.

Kartor till våra byggnader och lokaler hittar du här

Alla program på Ekonomihögskolan hittar du här

Innan du börjar

Är du ny på Linnéuniversitetet? Inför din studiestart finns det ett antal saker du behöver känna till innan du börjar. Allt du behöver veta finns samlat på sidan ny-student.

Sommarmatte – förbered dig!

För vem?

Varje sommar läser tusentals studenter en kurs i matte på distans via Sommarmatte.se för att förbereda sig inför höstens studier. När din utbildning inom Civilekonomprogrammet, Nationalekonomprogrammet och Ekonomprogrammet startar förväntas du ha goda kunskaper i matematik. Sommarmatte.se vänder sig till dig som vill repetera de senare delarna av gymnasiematten.

När och hur?

Sommarmatte erbjuds dels som en MOOC, dels som en kurs med högskolepoäng på distans som berättigar dig att söka studiemedel. Båda versionerna av kursen är gratis och ges via nätet med start under sommaren. Sommarmatte.se är ett samarbete mellan flera lärosäten och vem som ger kurserna varierar från år till år.