Sju unga personer med olika ursprung sitter i en trappa och tittar på varandras mobiler.

Studera språk

Att lära sig ett nytt språk är roligt och det kan göra stor skillnad i förståelsen av andra kulturer och i mötet med människor. Förutom att det är utvecklande för dig själv så ger det också flera andra fördelar. En bred språkkompetens är värdefullt inom många olika sektorer i samhället. Kan du fler språk än svenska och engelska så har du chans att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Linnéuniversitetet är ett viktigt centrum för språk i Småland. Vi har ett stort utbud av program och kurser som innehåller språk i olika former, på olika nivåer med undervisning på campus eller på distans.

De språk vi erbjuder är: engelska, franska, spanska och tyska. Du kan läsa mer om dem och vilka kurser vi erbjuder under respektive ämnessida här nedan. Det finns också enstaka kurser i andra språk, du hittar dem i listan längre ned på sidan.

Jag har alltid sökt mig till internationella omgivningar då jag älskar språk och olika kulturer. Därför ville jag också läsa ett program som kunde ge mig möjligheten att få jobba internationellt och utnyttja mina språkkunskaper.

Roksana har läst Språk och politik med inriktning engelska

Plugga din första termin utomlands

Åk till Barcelona, Berlin eller Nice under din första termin på ämneslärarprogrammet, programmet Språk och politik eller som fristående kurs. På plats studerar du ditt språk, dess kultur och litteratur tillsammans med andra svenska Linnéstudenter på en av våra partnerskolor. Ett spännande och inspirerande sätt att starta dina språkstudier på.

Jag anser att jag har större chans att lära mig ett språk om jag omger mig av det, som man ju gör när man är i Frankrike. Dessutom känns det givande att bo någon annanstans i en termin.

Fanny läser till ämneslärare i franska och pluggar första terminen i Nice

Utbytesstudier och internationell praktik

Som studerande i språk har du stora möjligheter att förlägga delar av dina språkstudier till ett av våra många partneruniversitet runtom i världen. Du har också möjlighet att göra praktik i utlandet inom dina studier.

Läs mer om dina internationella möjligheter här.

Vanliga frågor kring att studera språk