polisstudent och figurant i övning

Figurant vid polisutbildningen

Söker du ett spännande extrajobb? Som figurant vid polisutbildningen vid Linnéuniversitetet får du möjlighet att dagtid arbeta som statist. Praktiska övningar är en viktig del av polisutbildningen och som figurant är du den som polisstudenterna möter i de olika övningarna.

Vad gör en figurant?

Figuranten har en viktig uppgift för att skapa ett bra och säkert övningstillfälle för polisstudenten. Rollerna varierar beroende på vilken övning vi har för tillfället. Några övningsscenarier kan vara exempelvis butiksrån, förhörsövningar, sjukdomsfall, trafikkontroll eller fylleri.

Övningarna pågår vardagar under terminstid. Oftast äger övningarna rum på heldagar, men ibland halvdagar. Arbetstider är förlagda dagtid vanligtvis klockan 8-12 eller 13-17. Under vissa månader är det fler övningstillfällen än under andra, det beror på innehållet i studenternas scheman. Som figurant är du anställd på timbasis och man skriver under en överenskommelse om intermittent anställning.

På övningsdagarna är det viktigt att ha oömma kläder och kläder efter väder då övningen ofta sker utomhus samt att inte ha värdesaker på sig. Övningarna sker vid Linnéuniversitetet i Växjö.

Krav för att bli figurant

För att arbeta som figurant krävs att du:

  • Är bekväm med att agera i olika roller
  • Är pålitlig, ansvarsfull och punktlig
  • Har lätt för att ta till dig information och följa instruktioner
  • Har möjlighet att delta vid några tillfällen per termin
  • Är införstådd med vikten av att inte förändra tilldelat scenario
  • Att du är 18 år eller äldre.

Anmäl ditt intresse för att bli figurant idag via formuläret nedan!

Ansökan till figurantuppdrag

Vilken könsidentitet identifierar du dig som?
Jag är student på Polisprogrammet
Jag har en statlig anställning
Jag har en timanställning vid Linnéuniversitetet

Medgivande – GDPR

Jag medger att uppgifter i detta formulär får användas av universitetet inom ramen för universitetets uppdrag med det syfte som angivits ovan.

Villkoren för behandling av personuppgifter vid Linnéuniversitetet.

De uppgifter som du lämnar ovan kommer att behandlas av ansvariga för Polisprogrammet vid Linnéuniversitetet i samband med polisutbildningens figurantverksamhet.