RTC Kalmar

Fortbildning och uppdragsutbildning

Sjöfartshögskolan erbjuder ett stort antal fortbildningskurser och möjlighet att boka uppdragsutbildningar.

Förutom Sjöfartshögskolans utbildningar på grund- och avanceradnivå erbjuder vi ett stort antal uppdragsutbildningar och fortbildningskurser till sjöfarts- och driftnäringen. Uppdragsutbildningarna kan skräddarsys vilket ger stor flexibilitet avseende innehåll, tid och omfattning.Vi har en modern och omfattande utrustning för att effektivt kunna träna de praktiska momenten i undervisningen.

RTC Kalmar

Rescue Training Centre

Rescue Training Centre, RTC, ligger i centrala Kalmar med fem minuters promenad från Sjöfartshögskolans lokaler. RTC har nyrenoverade lokaler och ny utrustning. Inom området finns klassrum,verkstäder och omklädningsrum. På kajen har tre typer av räddningsfarkoster monterats, en snabbgående räddningsbåt, en täckt livbåt och en så kallad frittfallbåt.

Både sjöbefälsstudenter och fortbildning för yrkesaktiva kommer att bedrivas vid RTC.

Fortbildning

Sjöfartshögskolan har ett stort utbud av fortbildningskurser för sjöfarts-och driftsnäringen. Under kursen får delltagrna ta del av modern utrusting och undervisas av kompetenta lärare. Nedan finner du terminens schema över fortbildningskurser, bland annat vår nya kurs Basic Safety refresh – kombinationskurs. 

Uppdragsutbildningar

Utöver våra externa kurser anordnar vi uppdragsutbildningar. Några av våra uppdragsgivare är Marinen, Försvarsmakten, Kustbevakningen, Sjöfartsverket, Stena Line, Stena Drilling, Destination Gotland och Viking Supply.

Exempel på tidigare utbildningar är: 

  • Basic Safety
  • Manilla Refresh
  • Lotskurser
  • Isnavigering
  • Shiphandling
  • Tanksäkerhet

Intresserad? Kontakta Katarina Söderling via e-post fortbildning.sjo@lnu.se

övning vid skolfartyget

Boende och parkering

Boende

Sjöfartshögskolan har avtal med en rad olika hotell. Kontakta respektive hotell för prisuppgift. För att ta del av våra avtalspriser, tala om att du går en kurs på Sjöfartshögskolan.

Best Western Kalmarsund Hotell
Fiskaregatan 5
0480-48 03 80

Clarion Collection Hotel Packhuset
0480-57 000

First Hotel Witt
Södra Långgatan 42
0480-152 50

Fojos internat
Gröndalsvägen 19
0480-44 64 00

Frimurarehotellet
Larmtorget 2
0480-152 30

Kalmar lågprishotell och vandrarhem Svanen
Rappegatan 1, Kalmar
0480-255 60, 129 28

Slottshotellet
Slottsvägen 7, Kalmar
0480-88 260

Parkering

Just nu pågår en större ombyggnation vid Sjöfartshögskolan. På grund av detta finns mycket begränsade möjligheter till parkering intill Sjöfartshögskolan.

Därför hänvisar vi våra kursdeltagare och studenter till andra parkeringar på Kvarnholmen. På hela Kvarnholmen är det gångavstånd till Sjöfartshögskolan.

Anmälningsinformation

Anmälan är inte lika med bokning

Anmälan via formuläret innebär inte att du är bokad på kursen. Du får en bekräftelse på din anmälan via e-post. I denna anger vi om du är bokad på kursen eller inte. Detta besked får du senast 4 arbetsdagar efter att du har gjort din anmälan.

Din bokning

Får du i bekräftelsen veta att du är antagen till kursen kommer en kallelse ca 3 veckor innan kursstart. Denna skickas till din hemadress.

Kursvillkor

Sjöfartshögskolan förbehåller sig rätten att ställa in kursen, om antalet anmälda deltagare inte uppnår minimigränsen.

Avanmälan

Eventuell avanmälan ska göras skriftligen senast tre veckor innan kursstart, vid senare avanmälan debiteras hela kursavgiften.

Fakturering

För att anmälan ska räknas som komplett måste faktureringsadress samt organisationsnummer (VAT no) vara ifyllt när anmälan kommer till oss. Saknas dessa uppgifter räknas anmälan som privat och kursdeltagaren kommer att faktureras privat. Moms tillkommer med 25%.

Vill du ha mer information?

Vill du ha mer information?

Kontakta mig om du har frågor eller synpunkter rörande uppdragsutbildning eller vår fortbildningsverksamhet.

Katarina Söderling
adress: Landgången 4
tel: 0480-49 76 27
mobil: 0703-23 76 27
e-post: fortbildning.sjo@lnu.se
fax: 0480-49 76 50