Studenter i solen på campus i Växjö

Introduktionsvecka fakulteten för teknik 2019

För de flesta program inom Fakulteten för teknik börjar terminen på allvar först den 2 september men för att komma igång och hinna lära känna kurskamrater och lärare lite bättre startar vi med introduktion, i veckan före dess. Tid och plats för just ditt upprop hittar du på respektive programsida på lnu.se.

Innan du börjar

Är du ny på Linnéuniversitetet? Inför din studiestart finns det ett antal saker du behöver känna till innan du börjar. Allt du behöver veta finns samlat på sidan ny-student.

Sommarmatte – förbered dig!

För vem?

Varje sommar läser tusentals studenter en kurs i matte på distans via Sommarmatte.se för att förbereda sig inför höstens studier. När din utbildning inom data/IT, fysik, matematik eller teknik startar förväntas du ha goda kunskaper i matematik. Sommarmatte.se vänder sig till dig som vill repetera de senare delarna av gymnasiematten.

När och hur?

Sommarmatte erbjuds dels som en MOOC, dels som en kurs med högskolepoäng på distans som berättigar dig att söka studiemedel. Båda versionerna av kursen är gratis och ges via nätet med start under sommaren. Sommarmatte.se är ett samarbete mellan flera lärosäten och vem som ger kurserna varierar från år till år.

I Växjö ges en snabbrepetition i matematik på campus under introduktionsveckan. Repetitionen lämpar sig för dig som kommer att läsa kurser i matematik i din utbildning och motsvarar delar av kursinnehållet på sommarmatte.se vid KTH. KTH-materialet är öppet för alla. Vi rekommenderar att du jobbar med materialet under sommaren!