Uppdragsutbildning vid Ekonomihögskolan
På Ekonomihögskolan är vår ambition att erbjuda utvecklande, inspirerande, relevant och forskningsbaserad kompetensutveckling för dig som yrkesverksam i företag och organisationer av olika slag med olika behov.
Hos oss finner ni både möjligheten att välja bland ett dynamiskt utbud av utbildningar inom olika ämnen, och att skräddarsy uppdragsutbildning där vi tillsammans utvecklar unikt innehåll som matchar era önskemål och våra kompetensområden.
Tveka inte att kontakta oss med frågor eller önskemål kring er organisations behov av kompetensutveckling. Välkommen att höra av dig via mejl på ekonomihogskolan.samverkan@lnu.se.
Skogsnäringen är en central del av Sveriges ekonomi och står inför en omfattande transformation, driven av global hållbarhetsagenda, digitalisering och den ökade efterfrågan på biobaserade produkter. För att möta dessa utmaningar och möjligheter krävs ledarskap som kombinerar strategisk affärsförståelse och data literacy med insikter om industrins specifika marknadsförutsättningar.
För att svara upp mot denna utmaning erbjuder nu Ekonomihögskolan en EMBA med inriktning mot skogsnäringen och relaterade industrier. Programmet är en unik och framtidsorienterad ledarskapsutbildning som ger en dynamisk och branschnära utbildningsupplevelse. Den är utformad för att ge nuvarande och blivande ledare inom skogsnäringen och relaterade industrier den kunskap och de verktyg som behövs för att driva framgångsrik utveckling.
Programmet erbjuder en omfattande förståelse av affärsgrunderna, med särskild vikt på strategi och marknadsföring; ledarskap och kommunikation; hållbar utveckling och användning av ny teknik som AI och digitalisering. Utbildningen kommer vara fall-baserad med fokus på skogsindustrins utmaningar och möjligheter. Genom att kombinera akademiska insikter med praktiska tillämpningar ger programmet deltagarna den kunskap och de verktyg som behövs för att leda och driva i tider av stor omställning. Med en akademisk projektledare som ger nära och personlig vägledning från början till slut, och tidigt stöd från en handledare för masteruppsatsen, säkerställer vi en konsekvent och högkvalitativ inlärningsupplevelse. Ekonomihögskolan är ackrediterad av AACSB, vilket säkerställer en hög utbildningskvalitet.
Som deltagare kommer du förbättra din besluts- och ledarskapsförmåga – allt inom ramen för en flexibel programstruktur som gör att man kan fortsätta arbeta samtidigt som du studerar. Du förutsätts aktivt dela med dig av dina erfarenhet och framtida utmaningar och på så vis bidra till din egen och andras utveckling. Du kommer få verka i ett sammanhang där du kan bygga värdefulla nätverk för framtiden.
Programöversikt
EMBA-programmet sträcker sig över en 18 månaders period, omfattar fyra moduler över tre terminer och inkluderar internationella studieresor, fältbesök, hybridmöten och självstudier, vilket ger en dynamisk och branschnära utbildningsupplevelse. Den kan också kombineras med ett antal kurser, till exempel en kurs i Skogsskötsel, som läses utöver programmets obligatoriska kurser, där deltagarna får en grundläggande förståelse för skogliga begrepp, hållbara skötselstrategier och teknologiska verktyg för effektiv skogsförvaltning.
Huvudteman
- Affärsstrategier och marknadsföring: Fokus på värdeskapande, marknadsdynamik och strategiska verktyg, inklusive AI, för att stärka företags konkurrenskraft och anpassa sig till en förändrad skogsindustri.
- Ledarskap, kommunikation och organisationsutveckling: Utveckling av ledarskapsförmåga, förändringsledning och effektiv kommunikation i en global och digital kontext för att stärka organisationers motståndskraft och innovationsförmåga.
- Datadrivet beslutsfattande och hållbarhet: Fördjupning i data literacy och business analytics samt hur hållbara affärsmodeller och strategier kan skapa långsiktig lönsamhet och stärka skogsbrukets roll i en cirkulär bioekonomi.
Unika inslag i programmet
- Globala studieresor: Finland och eventuellt ytterligare en resa till exempelvis Kanada
- Digitala affärsstrategier: Fokus på digitaliseringens och AI:s roll i skogsnäringen.
- Hållbarhet som kärntema: Integreras genomgående
- Lärmiljö: Hybridformat med flexibla lärformer med digitala och fysiska träffar. Campusundervisningen sker på Ekonomihögskolans nyetablerade BusinessLab i Växjö.
- Nätverk och samarbete: Skapa värdefulla kontakter inom branschen och relaterade branscher.
Programmet har ambitionen att starta i december 2025.
Sista dag för anmälan är den 1 september 2025.
Livslångt lärande vid Ekonomihögskolan
Utveckla dina medarbetare
Våra uppdragsutbildningar riktar sig till dig som arbetsgivare. Vi kan även skräddarsy utbildningen efter just din verksamhets behov.
Kompetensutveckla dig själv
Du som är ledare, ekonom eller entreprenör har stora möjligheter att spetsa din kompetens med våra kurser inom ekonomi och ledarskap.