Utbildning på Ekonomihögskolan

Vill du skapa och utveckla lönsamma affärer, leda organisationer eller marknadsföra ett varumärke? Gillar du statistik och siffror och vill ha många valmöjligheter när du kommer ut i arbetslivet? Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet erbjuder utbildning av hög kvalitet, goda kontakter med näringslivet och bra möjligheter till utlandsstudier.

Forma din framtid med oss!

Med en examen inom ekonomi, ledarskap eller marknadsföring öppnar sig många karriärmöjligheter, både i Sverige och internationellt. Vi erbjuder tio kandidatprogram, ett civilekonomprogram med sex inriktningar, samt flera magister- och masterprogram. Våra utbildningar kännetecknas av hög kvalitet, internationell profil och nära samarbete med näringslivet.

Du kan specialisera dig inom ekonomi, ledarskap, marknadsföring, nationalekonomi, affärsutveckling, turism, design, personalledning eller logistik.

Du är varmt välkommen att forma din framtid tillsammans med lärare och forskare vid Ekonomihögskolan!

 

 

Händer håller jord och liten växt.

'We co-create knowledge, making people grow'

Vår mission har utformats i samarbete med medarbetare, studenter och våra externa samarbetspartners. Den beskriver vår identitet, våra mål och hur vi tillsammans uppnår dem, genom att samskapa kunskap och främjar människors utveckling.

Våra program

Hos oss på Ekonomihögskolan är samarbetet med näringslivet i regionen en hjärtefråga. Vi tror på att skapa värdefulla möten mellan våra studenter och företag samt organisationer under studietiden. Genom dessa kontakter får du som student en unik möjlighet att se hur verksamheter fungerar i praktiken och att tillämpa dina kunskaper i verkliga projekt och examensarbeten. Detta ger dig inte bara ovärderliga kontakter utan också en djupare förståelse för vad som väntar dig på arbetsmarknaden.

Internationella möjligheter

Vi erbjuder flera program och kurser på engelska, eftersom vi vet att en ekonom utbildad hos oss har hela världen som sin arbetsmarknad. Många av våra studenter väljer också att tillbringa en termin eller ett år utomlands vid något av våra internationella partneruniversitet. Detta ger dig chansen att vidga dina vyer och få en global utbildningserfarenhet.

Studenter tillsammans

Distanskurser

Vill du studera utan att flytta? Eller kanske kombinera jobb med vidareutbildning? Våra distanskurser ger dig friheten att planera dina studier efter din egen tid och plats. Du studerar digitalt via vår lärplattform. Här kan du delta i diskussionsforum, grupparbeten, digitala möten och ta del av inspelade föreläsningar. Upptäck våra många program och kurser som erbjuds på distans och hitta det som passar just dig!

Bygg din egen kandidatexamen i företagsekonomi

Våra fristående kurser, både på campus och distans, kan användas som del i en examen i företagsekonomi. En kandidatexamen på grundnivå omfattar 180 högskolepoäng (hp) varav minst 90 hp ska utgöras av ett huvudområde, inklusive ett examensarbete om 15 hp på kandidatnivå. På Ekonomihögskolan erbjuder vi fristående kurser som möjliggör för en kandidatexamen inom huvudområdet företagsekonomi.

För Filosofie kandidatexamen i företagsekonomi krävs

För Ekonomie kandidatexamen i företagsekonomi krävs

För Ekonomie kandidatexamen i nationalekonomi krävs

När du bygger ditt eget program för en kandidatexamen, har du själv ansvar för hur du planerar dina studier och vilka kurser som du söker inför respektive termin. Alla kurser går inte varje termin och för att du inte skall få en ledig termin är det bra att kolla upp vilka kurser som ges endast vissa terminer.

Studievägledare kan gärna ge råd och vägledning kring frågor om att bygga eget program, men du tar själv beslutet om utformningen av din utbildning.

Mer information om att bygga eget program för examen

Studenter på campus, glada.

Progression i ämnet företagsekonomi

När man bygger ihop en utbildning för en kandidatexamen läser man kurser på grundnivå. Huvudområdet är det ämne som du fördjupar dig i och läser med progression, det vill säga att du läser kurser som bygger på varandra.

Fördjupningsnivåer

Fördjupningsnivåer brukar benämnas på följande sätt:

  • Grundkurser på fördjupningsnivå: G1N (nivå I)
  • Fortsättningskurser på fördjupningsnivå: G1F (nivå II)
  • Kandidatkurser på fördjupningsnivå: G2F och G2E (nivå III)

I kursplanen för varje enskild kurs finns en bokstavs- och sifferkombination (se nedan) som visar kursens tillhörighet inom fördjupningsnivån. Dessa beteckningar används vid alla svenska universitet och högskolor, och är till hjälp för dig som vill kombinera kurser från olika lärosäten.

  • G1N - kursen har endast gymnasiala förkunskapskrav.
  • G1F - kursen har mindre än 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav.
  • G1E - kursen innehåller särskilt utformat examensarbete för högskoleexamen.
  • G2F - kursen har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav.
  • G2E - kursen har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav och innehåller examensarbete för kandidatexamen.

Studievägledning vid Ekonomihögskolan

Studievägledning

Studievägledningen kan stödja, vägleda, motivera och inspirera dig på din utbildningsresa. Våra samtal kan handla om:

  • Val och alternativ under din utbildning
  • Din studiesituation och planering
  • Behörighetsfrågor
  • Att pausa studierna
  • Tillgodoräknande
  • Krav för examen
  • Att bygga ditt eget program
  • Fristående kurser
  • Vad dina studier kan leda till

Våra studie- och yrkesvägledare, Angelica Önder, Mirja Sjögren och Ivana Stanic ser fram emot att hjälpa dig. Din kontakt med oss är alltid skyddad av tystnadsplikt.

Du når oss enklast genom att kontakta oss på ekonomihogskolan@lnu.se. Om du är programstudent, kom ihåg att uppge vilket program du läser.

Vi ser fram emot att få vara en del av din utbildningsresa!

AACSB Accredited

Vi är kvalitetscertifierade

Ekonomihögskolan och Linnéuniversitetet är ackrediterade av The Association to Advance Collegiate Schools of Business; AACSB. 
Läs mer om AACSB