Nämnden för lärarutbildning

Utbildningar, kompetensutveckling, forskning, nätverk, samarbeten, evenemang - ja vårt utbud för dig som jobbar eller vill jobba inom förskola och skola är stort. Här har vi samlat allt Linnéuniversitetet har att erbjuda. Du kan lätt ta dig till en valfri del på sidan genom att klicka på respektive rubrik i punktlistan här nedan.

Gå direkt till

Utbildning

Bibliotek med bokhyllor i förgrunden och studenter i bakgrunden

Vill du bli lärare eller jobbar du som lärare och vill kompetensutveckla dig? Kanske vill du byta bana helt in till skolans värld. På Linnéuniversitetet finns alla möjligheter för dig att hitta just din utbildning.

Läs om alla våra utbildningar för dig som är eller vill bli lärare

Utbildningstips:

På våren är det främst fristående kurser som har uppstart. Tipsa gärna personer i din närhet som kan vara intresserade av att bredda eller fördjupa sin kompetens genom studier. Det kan fortfarande finnas chans till sen anmälan inför vårens kurser

Linnéuniversitetet erbjuder även uppstart på våren för lärarprogrammet: Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, erfarenhetsbaserat

Forskning

Barnhänder håller om planta i jorden.

På vårt universitet finns massor av spännande forskning som handlar om skolan och utbildningsvärlden. Botanisera bland nya forskningsrön och nyheter eller dyk rakt in i arbetet som pågår i våra forskargrupper. 

Information om Linnéuniversitetets forskning inom skola och utbildning

Forskning i fokus: Nytt FoU-program fördjupar kunskaperna om fritidshemmets roll för elevers lärande

– FoU-programmet ger oss forskare möjlighet att samverka med lärare, rektorer och förvaltningschefer för att tillsammans skapa ökad förståelse för fritidshemmets kompensatoriska och kompletterande uppdrag, säger Helena Ackesjö, forskningsledare i FoU-programmet.

Skolsamverkan

Elever sitter i ring tillsammans med lärare

På Linnéuniversitetet finns skolsamverkan inom flera olika delar. Tillsammans med huvudmän och yrkesverksamma inom skolväsendet, arbetar Linnéuniversitetet för skolutveckling och fortbildning av lärare och ledare inom skolväsendet.
Läs mer om skolsamverkan

Praktiknära forskning med fokus på förskola, skola och lärarutbildning, presenterades 21 november

Deltagarna fick ta del av presentationer från olika forskningsgrupper med fokus på praktiknära forskning.

Kalender

Nyheter

Möt oss