Nämnden för lärarutbildning

Utbildningar, kompetensutveckling, forskning, nätverk, samarbeten, evenemang - ja vårt utbud för dig som jobbar eller vill jobba inom förskola och skola är stort. Här har vi samlat allt Linnéuniversitetet har att erbjuda. Du kan lätt ta dig till en valfri del på sidan genom att klicka på respektive rubrik i punktlistan här nedan.

Gå direkt till

Utbildning

Bibliotek med bokhyllor i förgrunden och studenter i bakgrunden

Vill du bli lärare eller jobbar du som lärare och vill kompetensutveckla dig? Kanske vill du byta bana helt in till skolans värld. På Linnéuniversitetet finns alla möjligheter för dig att hitta just din utbildning.

Läs om alla våra utbildningar för dig som är eller vill bli lärare

Utbildningstips: Tidig ansökningsperiod för yrkesverksamma

Nu öppnar snart ansökningsperioden för dig som vill läsa förskollärarprogrammet för pedagogiskt verksamma i förskolan och speciallärar- och specialpedagogprogrammen hösten 2023.

Utbildningarna riktar sig till dig som är yrkesverksam och ansökningstiden är öppen från 15 februari till 15 mars. Antagningsbesked meddelas 21 april.
Läs mer om utbildningarna

Forskning

Barnhänder håller om planta i jorden.

På vårt universitet finns massor av spännande forskning som handlar om skolan och utbildningsvärlden. Botanisera bland nya forskningsrön och nyheter eller dyk rakt in i arbetet som pågår i våra forskargrupper. 

Information om Linnéuniversitetets forskning inom skola och utbildning

Forskning i fokus: Nytt AI-verktyg ändrar förutsättningarna för studier och examination

Det nya AI-verktyget ChatGPT aktualiserar frågan om hur universiteten ska undervisa och examinera studenter när artificiell intelligens kan producera alltmer sofistikerade texter. Tekniken påverkar även förutsättningar i grundskolan. Det menar Fredrik Ahlgren och Johan Leitet, verksamma vid institutionen för datavetenskap och medieteknik.
Läs mer om AI-verktyget ChatGPT

Skolsamverkan

Elever sitter i ring tillsammans med lärare

På Linnéuniversitetet finns skolsamverkan inom flera olika delar. Tillsammans med huvudmän och yrkesverksamma inom skolväsendet, arbetar Linnéuniversitetet för skolutveckling och fortbildning av lärare och ledare inom skolväsendet.
Läs mer om skolsamverkan

Växjökonferensen tema 2023: Ledarskap i och av skolan – när omvärlden förändras

Växjökonferensen är en skolkonferens som i många år fungerat som en nationell arena för information och samtal kring aktuella samt framtida skol- och utbildningsfrågor. Planering och genomförande av konferensen är resultatet av samarbete mellan huvudmän, offentliga aktörer och Linnéuniversitetet.
Läs mer om Växjökonferensen som i år ägde rum den 25 och 26 januari

Kalender

Nyheter

Möt oss