Nämnden för lärarutbildning

Utbildningar, kompetensutveckling, forskning, nätverk, samarbeten, evenemang - ja vårt utbud för dig som jobbar eller vill jobba inom förskola och skola är stort. Här har vi samlat allt Linnéuniversitetet har att erbjuda. Du kan lätt ta dig till en valfri del på sidan genom att klicka på respektive rubrik i punktlistan här nedan.

Gå direkt till

Utbildning

Bibliotek med bokhyllor i förgrunden och studenter i bakgrunden

Vill du bli lärare eller jobbar du som lärare och vill kompetensutveckla dig? Kanske vill du byta bana helt in till skolans värld. På Linnéuniversitetet finns alla möjligheter för dig att hitta just din utbildning.

Läs om alla våra utbildningar för dig som är eller vill bli lärare

Utbildningstips:

Den 15 april var sista dag för att söka höstens utbildningar, men det kan finnas möjlighet till sen anmälan:
Här finns information om höstens lärarutbildningar

Är du lärare, förskollärare eller arbetar inom skolan i en annan roll? Vill du få behörighet i ett ämne eller stärka dina kunskaper inom ett område?
Här hittar du utbildningar med fokus på kompetensutveckling inom förskola och skola

Forskning

Barnhänder håller om planta i jorden.

På vårt universitet finns massor av spännande forskning som handlar om skolan och utbildningsvärlden. Botanisera bland nya forskningsrön och nyheter eller dyk rakt in i arbetet som pågår i våra forskargrupper. 

Information om Linnéuniversitetets forskning inom skola och utbildning

Linnéuniversitetet startar forskarutbildning med inriktning flerspråkighet

Fakulteten för konst och humaniora inrättar en forskarutbildning med inriktning flerspråkighet i ämnena svenska språket och engelska. Bakgrunden är det ökade behovet av forskning i takt med de samhällsutmaningar som kommit i kölvattnet av globalisering, mobilitet och migration.

Skolsamverkan

Elever sitter i ring tillsammans med lärare

På Linnéuniversitetet finns skolsamverkan inom flera olika delar. Tillsammans med huvudmän och yrkesverksamma inom skolväsendet, arbetar Linnéuniversitetet för skolutveckling och fortbildning av lärare och skolledare
Läs mer om skolsamverkan

Rektorsträffar för övningsförskolor

Den 17 april i Kalmar och den 18 april i Växjö genomfördes rektorsträffar för övningsförskolor. Uppstarten närmar sig och hösten 2024 kommer Linnéuniversitetet att samarbeta med övningsförskolor och övningsskolor.
Läs mer om verksamheten i vår region

Kalender

Nyheter

Möt oss