med anledning av corona

Coronaviruset och covid-19: Information till studenter

Här har vi samlat Linnéuniversitetets information kring coronaviruset och covid-19 för studenter. Vi följer Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer.

Senast uppdaterad kl 13:20 den 1 april.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten tog bort nästan alla restriktioner, råd och rekommendationer  den 9 februari. Det innebär att vi alla nu kan vara tillbaka i universitetets lokaler.

Har du symptom som kan vara covid-19 ska du även i fortsättningen stanna hemma från universitetet och undvika kontakt med andra.

Fortfarande är den viktigaste åtgärden enligt Folkhälsomyndigheten att alla som har möjlighet vaccinerar sig.

Vid sjukdom eller smitta

För dig som är på plats i våra lokaler och upplever oro finns nu munskydd att hämta ut i Infocenter i Kalmar och Växjö under deras ordinarie öppettider. Du hittar Infocenter i Kalmar i hus Stella och Infocenter i Växjö finns i hus H.

Studier och undervisning

Länkar till andra myndigheter

Universitetets krisledningsgrupp för corona är nu inaktiverad.

Har du frågor eller funderingar kontakta info@lnu.se.