Rescue center in action

Hållbar sjöfart – Fartyg, människa & miljö

Presentation av Sjöfartshögskolans Rescue Training Centre (RTC) med en demonstration av frittfall-livbåten, samt de olika räddningsbåtarna. Sjöfartshögskolans doktorander kommer att finnas på plats och ge korta presentationer av Sjöfartshögskolans forskning kopplat till hållbarhet, vilket bland annat kommer att inkludera energieffektivitet, arbetsmiljö och hållbara transporter.

Program:

11:00 Sjöfartshögskolans utbildningsfartyg Calmare Nyckel öppnar upp för rundvandring. Passa på att fråga studenter från Sjöfartshögskolan om livet på sjön, kanske du rent av funderar på att utbilda dig till sjökapten eller sjöingenjör?

11:20 Presentation av Rescue Training Centre. Tre olika räddningsfarkoster, varav två olika livräddningsbåtar och en frittfallbåt. Demonstration och isättning av frittfallbåten.

11:40 Populärvetenskaplig presentation av Sjöfartshögskolans forskning kopplat till hållbarhet (ca 10 min). Flera av Sjöfartshögskolans doktorander kommer att finnas på plats och visa upp sin forskning och vara tillgängliga för kluriga frågor om sjöfartens olika utmaningar.

12:00 Sjöfartshögskolan tackar för visat intresse och drar upp landgången. 

 

Tid: 3 sept, kl 11-12

Plats: Rescue Training Centre, Tullhamnen Kalmar

Arrangör: Sjöfartshögskolan i Kalmar(Linnéuniversitetet) 

Rescue Training Centre, Tullhamnen Kalmar Lägg till i din kalender