småhus på landet
Seminarium

One stop shop-affärsmodell för energirenovering av småhus

Välkommen till ett seminarium med fokus på energirenovering av småhus, måndagen den 12 december 2016 vid Linnéuniversitetet i Växjö.

Ungefär 80 procent av de svenska småhusen är över 30 år gamla och i behov av renovering. Detta ger ett unikt tillfälle att implementera kostnadseffektiva åtgärder som kan sänka energianvändningen och utsläppen av växthusgaser drastiskt. Om man dessutom installerar solceller utökas tillgången till förnybar energi och tryggheten i energiförsörjningen ökar för hus på landsbygden.

Tyvärr är den nuvarande takten på renoveringar av småhus långsam på grund av olika hinder. Det övergripande målet för det projekt vi nu startar är att utveckla, implementera och testa en så kallad One stop shop-affärsmodell för energirenovering av småhus.

I denna modell samordnar en aktör med andra aktörer och kan på så sätt erbjuda full service i ett heltäckande renoveringspaket, inklusive rådgivning,
oberoende energibesiktningar, renoveringsarbeten, uppföljning (oberoende
kvalitetskontroll och driftsättning) och finansiering. Projektet finansieras av
Familjen Kamprads stiftelse.

Är du intresserad av att erbjuda en sådan tjänst, eller vill du veta mer om projektet? Välkommen att delta i detta seminarium där du bland annat får lyssna till forskare från flera nordiska länder.

Seminariet är gratis och vi bjuder på kaffe och kaka. Föredragen hålls på
engelska, men diskussionerna kan föras på svenska.

Läs mer om projektet på dess webbsida.

Anmälan

Anmälan är nu stängd.

Deltagande organisationer

Villaägarna Kronoberg, Energikontor Sydost, Smart Housing Småland, Åseda Värme & Sanitet AB, Susen AB, Älmhultsbostäder, Växjö kommun, Länsförsäkring Kronoberg, TMF (Trä- och möbelföretagen), Länsstyrelsen i Blekinge län, Region Blekinge.