Caalaa Hayiluu Abaataa

Fängslade författares dag med Caalaa Hayiluu Abaataa

Caalaa Hayiluu Abaataa, etiopisk poet som fängslats och torterats för sin regimkritiska poesi, samtalar tillsammans med Nicklas Hållén, forskare vid Linnéuniversitetet, om poesi och frihet onsdagen den 15 november klockan 18.00 på Kafé de luxe i Växjö.

Caalaa Hayiluu Abaataa bor numer i Sverige och hans historia finns delvis att höra i Martin Schibbyes dokumentär "Grabben i cellen bredvid" på Sveriges Radio.

– Ett öppet samhälle står och faller med de författare och journalister som undersöker och ifrågasätter det. I tider då yttrandefriheten ifrågasätts av makthavare även i länder där den tidigare varit självklar, och där falska nyheter sprids via sociala medier, är det viktigare än någonsin att belysa författarnas situation i världen och i Sverige. Därför är vi, tillsammans med Det fria ordets hus och Kafé de luxe, väldigt glada över att vara värdar för Fängslade författares dag, säger Johan Höglund, forskningsledare för spetsforskningsmiljön Linnaeus University Centre for Concurrences in Colonial and Postcolonial Studies.

Datum och tid: Onsdagen den 15 november 2017 klockan 17.00–21.00 (insläpp från 17.00 – samtalet börjar klockan 18.00)

Plats: Kafé de luxe, Växjö. Begränsat antal platser.

Samtalet hålls främst på engelska

Kafé de Luxe, Växjö Åse Magnusson Lägg till i din kalender