Indutriteknik
Heldag
Tekniknatten

Anmäl företaget till Tekniknatten 11 april

Linnaeus Technical Centre och Emmaboda kommun söker teknikinriktade företag och arbetsplatser som vill träffa framtidens arbetskraft under Tekniknatten i Emmaboda.

Tekniknatten arrangeras i samverkan mellan Emmaboda kommun och Linnaeus Technical Centre. Under hela kvällen är Linnéuniversitets institution för matematikdidaktik på plats på minimässan och kommer i samarbete med Linnaeus Technical Centre stå för ett par aktiviteter kring logiskt tänkande.

Med Tekniknatten vill Emmaboda kommun visa upp sina teknikinten­siva arbetsplatser och underlätta företagens framtida rekry­tering. Man vänder sig till till åk 8 på högstadiet och åk 2 på gym­nasiet - ungdomar på väg ut i olika studie- och yrkesval och vill med företagens hjälp visa en bredd av olika yrkesroller och branscher.

Kombinerad minimässa med olika besöksstationer på Bjurbäckskolan 7-9 och företagsbesök

Ungdomarna besöker olika stationer på en minimässa samt får åka ut på besök på arbetsplatser. Där får de ställa frågor direkt till företagsledning och olika medarbetare – vad innebär det att arbeta här? vilken utbildning krävs? kan man få praktik hos er? hur jobbar ni med programmering och automatisering? Vad för slags matte behöver man kunna?

För företagen är Tekniknatten ett tillfälle att ta udden av en förlegad bild av industrin och lyfta fram spännande pro­dukter, ny teknik, bra arbetsmiljöer och, inte minst – visa på vägar till framtidsjobben. Ungdomarna är framtidens kom­petenta medarbetare!

Företagen kan väja att medverka på minimässa och eller att ta emot på företagsbesök. Företagsbesöken varar ca 30-50 minuter och det är ca 12 ungdomar samt minst en vuxen per grupp.

För anmälan och mer information se: Emmaboda kommuns hemsida

Heldag Lägg till i din kalender