Kvarteret Limnologen, Växjö

Trähussafari 2017

Skogsindustrikoncernen Södra, Länsstyrelsen i Kronobergs län, Växjö kommun och Linnéuniversitetet bjuder in till "Trähussafari Växjö - exempel på klimatsmart framtidsbyggande", på Linnéuniversitetet i Växjö.

Klimatsmart framtidsbyggande

Erfarenheterna från Växjö visar att samverkan mellan det offentliga samhället, näringslivet och akademin är avgörande för ett framgångsrikt byggande av flervåningshus i trä. Under 2017 års trähussafari i Växjö rör vi oss från det moderna skogsbruket till framtidens boendemiljöer.

Ledande företrädare för Växjö, Jönköping och Kalmar kommer att dela med sig av sina erfarenheter och statssekreterare Alf Karlsson berättar om regeringens satsningar för hållbart byggande. Vi riktar även blicken mot aktuell forskning och inte minst mot High6-projektet i Kalmar.

Syftet med dagen är att lyfta fram möjligheterna för kommuner att åstadkomma klimatvänliga, innovativa och hållbara byggprojekt. I dag finns inget annat material som kommer i närheten av trä vad gäller klimatfördelar.

Årets trähussafari riktar sig i första hand till kommunstyrelsens ordförande, ordförande i plan- och byggnämnden samt tjänstemän i kommunerna i södra Sverige.

"Även de stora skogsföretagen måste satsa på trähustrenden" (debattartikel i ATL, Lantbrukets affärstidning, 30 juni 2017)

Eventuella frågor om dagen bevaras av: marcus.l.svensson@sodra.com

Linnéuniversitetet, Växjö, Hus M Lägg till i din kalender