porträttbild på kvinna

Fängslade författares dag med Azar Mahloujian

Under Fängslade författares dag den 15 november besöker författarinnan Azar Mahloujian Linnéuniversitetet för att föreläsa under rubriken Vem är rädd för litteraturen? Mahloujian är inbjuden av Linnéuniversitetets spetsforskningscenter Linnaeus University Centre for Concurrences in Colonial and Postcolonial Studies.

Fotograf: Helén Pe

Vem är rädd för litteraturen?

Under Fängslade författares dag den 15 november besöker författarinnan Azar Mahloujian Linnéuniversitetet för att föreläsa under rubriken Vem är rädd för litteraturen?

Datum: 15 november 2018
Tid: kl 15.15 till ca 16.30
Plats: Myrdahl, Hus K, Linnéuniversitetet, Växjö
Kontakt: Åse Magnusson, ase.magnusson@lnu.se

Föreläsningen är gratis och öppen för alla.

Om Azar Mahloujian

Azar Mahloujian är född 1949 i Iran. Hon har fil kand i engelsk litteratur och Fil. mag i bibliotek och informationsvetenskap vid Teherans universitetet. Efter studier arbetade hon som bibliotekarie, bland annat vid Teherans universitet. Några år efter revolutionen i Iran flydde hon landet och kom till Sverige 1982. Hon skrev debutromanen De sönderrivna bilderna (Bonnier Alba, 1995) under pseudonymen Nahid. Romanen handlade om flykten från Iran, via kurdiska berg, till Turkiet, sedan till före detta Jugoslavien och efter många strapatser hamnade hon i Sverige. Azar har skrivit fem böcker på svenska. Hennes senaste bok Möter dig i Larnaca (2011), är en roman om en politisk flykting i Sverige som mördas av den iranska regimen på Cypern. Azar Mahloujians böcker handlar om exil och identitet.

Om Fängslade författares dag

Världen över sitter hundratals författare, journalister och bloggare inspärrade; de har fängslats för brottet att sätta ord på människors tankar och drömmar. Den 15 november varje år påminner föreningen PEN om kampen för hotade författare och för det fria ordet.

Myrdahl, Hus K, Linnéuniversitetet, Växjö Åse Magnusson Lägg till i din kalender