barn blickar ut över landskap på Öland

Framtidsspelet – hur ser kulturarvet ut i framtiden?

Under Världsarvsveckan på södra Öland arrangerar projektet Experimentellt kulturarv i samarbete med Linnéuniversitetets Unescoprofessur i framtidens kulturarv Framtidsspelet. Cornelius Holtorf, Unescoprofessor och professor i arkeologi vid Linnéuniversitetet, bjuder in deltagarna till ett enkelt kortspel som uppmanar dem att fundera på vad världsarvet på södra Öland kommer att betyda för framtida generationer.

I Framtidsspelet skapar deltagarna en spontan berättelse om framtiden. Spelet riktar sig till alla som är intresserade av frågor som rör kulturarv och framtid.

– Unescos världsarv är skyddade, och i dag utgår vi från att de kommer att uppskattas för all framtid, av ungefär samma anledningar som idag. Men kommer det verkligen att vara så? Framtiden kommer att skilja sig från nutiden. Jag vill få deltagarna att på ett lekfullt sätt tänka på vad som kan hända i framtiden, att olika saker kan ske, till exempel beroende på om framtiden betraktas i ett kortare eller längre perspektiv, säger Cornelius.

Framtidsspelet arrangeras av forskningsprojektet Experimentellt kulturarv i samarbete med Unescoprofessuren vid Linnéuniversitetet och Mörbylånga kommun.

Plats: Strömstedtsalen, Ölands folkhögskola, Färjestaden
Datum: Måndagen den 16 juli
Tid: Kl. 13.00–15.30

Strömstedtsalen, Ölands folkhögskola, Färjestaden Cornelius Holtorf Lägg till i din kalender