Erika Lagerbielke

Musiken och människan: Erika Lagerbielke

I samband med tre av kammarmusikorkestern Musica Vitaes framträdanden under våren 2018 anordnas lika många föreläsningar. Föreläser gör tre av Linnéuniversitetets lärare och forskare, som under det gemensamma temat "Musiken och människan" kommer att ge sin syn på musikens kraft och betydelse för samhället och för oss som individer. Detta är den andra föreläsningen i serien.

Erika Lagerbielke

Professor i glasdesign

Vad kommer du tala om?

- Upplevelser för alla sinnen. Jag kommer att tala om relationer mellan konst- och musikupplevelser. Jag utgår från den personliga berättelsen om min egen konstnärliga verksamhet samt upplevelser av konst och musik och hur de påverkar mig.

Läs mer om Erika Lagerbielkes förhållande till musiken på Musica Vitaes webbplats. Där kan du också läsa mer om den föreställning av Musica Vitae med gäster som följer efter föreläsningen - Sound the trumpet! - som innehåller musik av Georg Friedrich Händel, Rolf Martinsson, Robert Planel, Maurice Ravel, Giuseppe Torelli och Rolf Wallin. Konsertmästare är Dorota Siuda, på trumpet hör vi Filip Draglund, på cembalo Mariangiola Martello, sopranstämman sjungs av Karolina Bengtsson

Föreläsningen börjar kl. 18.15 och Sound the trumpet! kl. 19.00. 
Platsen är Växjö konserthus.

Kommande föreläsning i denna serie:

12 april: Niklas Salmose, lektor i engelsk litteraturvetenskap

Musiken och människan är en del i ett pågående samarbete mellan projektet Det kulturella universitetet och kammarmusikorkestern Musica Vitae.

Växjö Konserthus Lägg till i din kalender