Responsive header image

LnuOpen - Open Access-tidskrifter och konferenspublikationer från Linnéuniversitetet

Vill du starta en tidskrift eller publicera en konferenspublikation? I LnuOpen kan du som forskare vid Linnéuniversitetet kostnadsfritt publicera och administrera tidskrifter och konferenspublikationer. Publikationerna blir fritt tillgängliga och sökbara i till exempel Google.

Viveka Svensson och Mattias Rieloff från Universitetsbiblioteket presenterar LnuOpen och det bakomliggande publiceringsystemet Open Journal Systems - OJS. Du får bland annat en inblick i hur det redaktionella arbetet kan gå till i OJS och råd kring vad du behöver tänka på om du vill starta en egen tidskrift. Det blir också tid för frågor och diskussion.

Du kan delta på plats i Kalmar eller Växjö, men även från din egen dator via mötesverktyget Zoom. Varje arrangemang har en unik Zoom-länk, se nedan för aktuell länk.

https://lnu-se.zoom.us/j/885163239

Arrangemanget är öppet för alla anställda och studenter vid Linnéuniversitetet och kräver ingen föranmälan. Du är välkommen att ta med egen fika. Ibland spelar vi in sessionerna via Zoom. Vid dessa tillfällen nämns detta i början av arrangemangen.

Universitetsbiblioteket: UB296A i Kalmar och Babel i Växjö och via Zoom https://lnu-se.zoom.us/j/885163239 Läs mer om evenemanget Lägg till i din kalender