två personer med kikare i landskap

Nätverksträff matematik i kulturmiljö

I våras (26:e april) hade vi en välbesökt träff för lärare i nätverket matematik i kulturmiljö. Det kom ca 30 deltagare från olika skolor i Kalmar län. Dagens föreläsare var Anders Bjarby Content Migration Manager på Infomaker Scandinavia AB, Kalmar. Han tog upp digitalisering – begreppet internet of things, varför det är viktigt med matematik inför en framtid som blir allt mera ”digitaliserad” samt hur programmering kan fungera som redskap för att öka intresset för matematik.

Som en följd därav och önskemål från deltagarna fortsätter vi på samma tema.

Nästa nätverksträff är den 26:e september 2018. Kalmar Nyckel Ny 104 kl.13.30

Constanta Olteanu, professor i matematikdidaktik kommer att hålla en föreläsning om digitalisering utifrån skolverkets perspektiv. Constanta har varit med och skrivit moduler för matematiklyftet hon har även varit med och utarbetat ett dokument om digitalisering för skolverkets räkning.

Efter föreläsningen kommer Henrik Lindberg, projektledare läromedel med fokus på matematik, fysik och programmering att leda en workshop med värdefulla undervisningstips som kopplar programmering till matematik i allmänhet och problemlösning i synnerhet.

Sista datum för anmälan har varit. Vänligen kontakta oduor.olande@lnu.se för mer information eller sen anmälan.