-
Kurs

Testpiloter - Att leda småländska organisationer

Centrum för ledarskap i Småland söker nu personer som vill vara med och som deltagare och "medutvecklare" testa en ny 2-dagarskurs med namnet "Att leda småländska organisationer".

Två kurstillfällen: 15 + 27 november 09.00–16.30

Vem: Chef/ledare med personalansvar.

Antal: 6-8 personer med varierande bakgrund (sektor, storlek på organisation, kön, etc).

Kostnad: 0 kr. Vid avhopp från kursen faktureras 6 000 kr + moms per kursdag.

Anmälan: magnus.forslund@lnu.se. Vi förbehåller oss rätten att välja ut deltagare så att vi får en dynamisk grupp av deltagare.

Läs mer i foldern "Att leda småländska organisationer"

Bakgrund

Chefer i Småländska organisationer hävdar att det finns något särskilt med organisationer i Småland och att de behöver ledas på ett särskilt sätt. Ibland tydliggörs det när det rekryteras chefer/ledare som saknar erfarenhet av småländska organisationer. Det kan då uppstå gap mellan behov och förmåga. Kan vi då ta fram en kurs som bidrar till att chefer och ledare ökar sin förmåga att leda just småländska organisationer?

Vetenskapligt är det mycket svårt att säga att det verkligen behövs ett särskilt ledarskap. Dock finns det en hel del tankar och antaganden om "det småländska" och dessa påverkar hur människor agerar. Kursen syftar därför till att förmedla och diskutera dessa antaganden.

Kursen kan också ses som ett sätt att skapa en gemenskap för ledare i småländska organisationer. Ledare från olika typer av organisationer kan lära av och med varandra samt knyta kontakter de kan använda för fortsatt utveckling. För att ytterligare stärka detta ska kursen förmedla information om viktiga resurser och processer i regionen som ledare kan använda för att utveckla sina organisationer.

"Testpilot" kan vara en som har mycket erfarenhet av att leda småländska organisationer eller det precis motsatta.

- Växjötrakten. Meddelas senare Läs mer om evenemanget Lägg till i din kalender