Växjökonferensen
-

Växjökonferensen 31 januari-1februari 2018

Växjökonferensen är en årligt återkommande skolkonferens som arrangeras för 30:e året i rad. Arrangörer är Linnéuniversitetet, Region Kronoberg och Växjö kommun.

Den 31 januari – 1 februari arrangeras Växjökonferensen för 30:e året i rad. Konferensen speglar aktuella diskussioner om utbildning och skola och lyfter fram tankar om kunskapandets miljöer.

Årets tema är "Skolutveckling - Förstå, Förklara och Förbättra".

Vi fortsätter resan och lyfter fram tankar om kunskapandets miljöer. Grunden hittar vi i ledorden FÖRSTÅ, FÖRKLARA och FÖRBÄTTRA. Att förstå och förklara världen vi lever i är början till förändring. Ett arbete som bygger på tillit till professionen och modet att vara uthållig. Under en lång följd av år har skolan utsatts för externa utvärderingar, förändringar i styrdokument och politisk debatt. Det är nu dags att lita till den egna styrkan, förstå flödet av förändringar och agera.

Några av föreläsarna på Växjökonferensen 2018:
Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister
Torkel Klingberg, professor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska institutet
Lina Axelsson Kihlblom, jurist, lärare och skolledare
Peter Fredriksson, generaldirektör Skolverket
Tilde Björfors, forskare, cirkusdirektör och konstnär

Konferensen riktar sig till utbildningspolitiker, förvaltningstjänstemän, rektorer, fackliga organisationer, studie- och yrkesvägledare samt förstelärare och lärare på grundskola, gymnasie och högskola/universitet.

Växjökonferensen 2018 äger rum på Linnéuniversitetet den 31 januari -1 februari.

För mer information om program och anmälan klicka här: 

Varmt välkomna!