Responsive header image
Forskningsseminarie

Viktigt att användarna är delaktiga vid implementering av nationella riktlinjer

- Ska man skapa nationella riktlinjer och lyckas med implementeringen så måste användarna vara involverade i processen, säger forskare Johanna Tell. Fredag den 29 bjuder hon in till ett forskningsseminarium för att berätta om sin forskning och sitt arbete med att implementera nationella riktlinjer för en mer jämlik barnhälsovård i Sverige.

- Eftersom jag har forskat parallellt med mitt arbete som barnhälsosamordnare har min forskning kommit till nytta ute i den praktiska verksamheten, säger Johanna.

2011 genomfördes en kartläggning som visar att kvalitén på barnhälsovården skiljer sig i landet. För att få en mer jämlik barnhälsovård har man nu skapat och
implementerar gemensamma nationella riktlinjer, ett arbete som Johanna är
delaktig i och har följt upp i sin forskning.

- Jag har studerat hur de nationella riktlinjerna tagits emot och tillämpats av användarna, regionerna och landstingen, säger Johanna och tillägger att hon gärna diskuterar med åhörarna om vad som behövs för en lyckad implementering.

- Delaktighet, lokala förutsättningar, tid och ledningsstöd är några viktiga faktorer, säger Johanna Tell. 

Forskningsseminarium eHälsa är ett samarbete mellan eHälsoinstitutet, DISA eHealth och Plattform eHälsa som bjuder in intressanta forskare inom eHälsa. 

Datum:  Fredag 29 mars
Tid: 10.00-11.30
Plats:  Universitetskajen,  Hus Vita, plan 2, Adress Norra Kajplanen 6 (Se karta)

Vill du delta?
Anmäl dig genom att skicka ett mejl till ehalsoinstitutet@lnu.se
OBS: senast den 27/3 (då vi önskar bjuda på fika)

Azur, Hus Vita Lägg till i din kalender