döden
-

Döden - en samtalsserie om det man inte pratar om

Välkommen till Döden Döden Döden - en samtalsserie om det man inte pratar om

28/10 - Döden i livet

Vad händer inuti när livet och döden möts så där som det gör? Vad finns då? Ett samtal om dödsrädslan, nyfikenheten och det definitiva. Med Hanna Folkesson, murare och konstnär, Tove Folkesson författare och sångerska och Sofia E Fogelström studentpräst.

29/10 - Tid att dör

tt samtal om hur det kan se ut i närheten av döden och döendet. Om hur man kan samtala om medicin och det existentiella vid livets slut. Med Helene Reimertz läkare och Sofia Morberg Jämterud, teol.dr i etik, båda från Palliativt centrum för samskapad vård.

30/10 - Tills döden skiljer oss åt

Kan tiden läka alla sår? Vem bestämmer över sorgen? Ett samtal om tiden efteråt, sorgen, sammanhanget och förlusten. Med Nina Carlsson, sjuksköterska och doktorand i vårdvetenskap Lnu, och Carina Persson Palliativt centrum för samskapad vård, Lnu

31/10 - Mellan död och begraven

Vad händer när det hänt? Det lilla livet som dog där i magen, den trötta som fick somna in, eller det plötsligt oväntade. Ett samtal om att vara där, om kroppen, måsten, och om att släppa taget. Med Birgitta Linåker, chef för begravningsverksamheten, Cristina Andersson präst med erfarenhet av sjukhussjälavård.

Välkommen med din anmälan via sofia.ekelund@svenskakyrkan.se 

Anmälan är obligatorisk. Begränsat antal platser.

Ingen avgift.

- kapellet på södra kyrkogården Kalmar Sofia Ekelund Fogelström Läs mer om evenemanget Lägg till i din kalender