fasad
Forskarlunch

Forskarlunch på Mötesplats Pukeberg: Jorge Zapico och Marie Välitalo

Nu startar Linnéuniversitetet forskarluncher på Mötesplats Pukeberg. Den 23 januari kl. 11.30–13.00 möts forskaren Jorge Zapico och Marie Välitalo, teknisk säljare på Örsjö Belysning AB, för att samtala om bland annat hur företag kan bli mer hållbara i sina processer och materialval genom att se på sin data på nya sätt.

Hur kan vi som litet företag dra bättre nytta av data för vårt fortsatta hållbarhetsarbete? Hur blir vi bättre i våra processer och materialval om vi tittar på data på nya sätt? Detta är några av de frågor som Jorge Zapico och Marie Välitalo tillsammans kommer att diskutera under Linnéuniversitetets forskarlunch i Pukeberg den 23 januari.

Marie Välitalo arbetar som teknisk säljare på Örsjö Belysning AB i Nybro, och kommer att leda samtalet.

– Vi ser att näringslivets och samhällets intresse för forskning och nya kunskaper ökar. Forskarlunchen ger en inblick i hur ett första möte mellan företag och forskare genom dialog kan ge lösningar samtidigt som erfarenhetsutbyten blir en naturlig del i samtalet, säger Ann-Christin Bayard, projektledare för Linnaeus Innovation Design Lab och en av initiativtagarna till forskarlunchen.

Samtalen direktsänds

Har du inte möjlighet att ta dig till Pukeberg? Vi kommer att direktsända samtliga forskarluncher. Länk till sändningarna hittar du på Linnaeus Innovation Design Lab samma dag som respektive forskarlunch äger rum.

Fler forskarluncher

Under våren kommer ytterligare två forskarluncher att arrangeras: den 27 februari och den 27 mars. Mer information om vilka du möter och samtalens ämnen presenteras inom kort på Linnéuniversitetets webbsida.

Anmälan

Anmälan till Ann-Christin Bayard (annchristin.bayard@lnu.se eller 073–093 14 59) senast den 21 januari. Forskarlunchen är kostnadsfri och vi bjuder på en enklare lunch efter samtalet.

Företagare, organisationer, privatpersoner – kort sagt alla som är intresserade – är varmt välkomna till Pukeberg eller att följa oss via direktsändningen den 23 januari!

Biblioteket i Sliperiet, Pukeberg, Nybro Lägg till i din kalender