collage med internet of things-symboler framför hand som skriver på bärbar dator
Inspirationsdag

IoT tech day

Vem har sagt att Internet of Things behöver vara svårt? Linnéuniversitetet och Kalmar Energi bjuder in till en inspirationsdag på temat IoT.

Under inspirationsdagen kommer vi att visa upp olika användningsområden och ge idéer till nya affärsmöjligheter inom Internet of Things. Detta är intressant inte minst eftersom det nu går att använda ett öppet IoT-nätverk i Kalmar för att fritt kunna testa och utveckla.

Och vem har sagt att IoT behöver vara svårt? Tekniken är numera så enkel och, framför allt, billig att det enda som krävs är lite tid och intresse för att omsätta sina idéer till verklighet.

Inspirationsdagen kommer även att att direktsändas öppet via Internet. Länk meddelas senare. Presentationerna kommer att hållas på både svenska och engelska.

Anmälan

Platserna på IoT tech day är tyvärr slut. Misströsta dock inte, hela eventet kommer också att streamas på följande länk: http://bit.ly/iot-tech-day.

Workshoppar/hackathons

Förutom en inspirationsdag kommer satsningen även att mynna ut i två efterföljande workshoppar/hackathons som hålls i samarbete mellan Linnéuniversitetet och Kalmar Energi. Under dessa workshoppar kommer deltagarna att praktiskt kunna bygga tillsammans med assistans från Linnéuniversitetet, från idé till applikation.

Workshopparna kan bygga på varandra för att få en fördjupning, men det är också möjligt att bara delta på en av dem. Deltagandet är gratis och ett startpaket med IoT-sensorer ingår till alla som anmäler sig (så länge lagret räcker).

Anmälan till workshopparna kommer att öppnas i samband med första träffen (inspirationsdagen).

Arrangörer

Dagen finansieras av Linnéuniversitetet, Kalmar kommun, Kalmar Energi och Kalmar Science Park genom projektmedel med stöd från Tillväxtverket och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Ma117, hus Magna, Universitetskajen, Kalmar Fredrik Ahlgren Lägg till i din kalender