collage med internet of things-symboler framför hand som skriver på bärbar dator

IoT workshop/hackathon II

Vem har sagt att Internet of Things behöver vara svårt? Linnéuniversitetet och Kalmar Energi bjuder in till två workshoppar/hackathons på temat IoT.

Torsdag 29 augusti arrangerar Linnéuniversitetet och Kalmar Energi en inspirationsdag om Internet of Things (IoT), då vi visar upp olika användningsområden och ger idéer till nya affärsmöjligheter inom området.

Förutom en inspirationsdag kommer vår satsning på IoT även att mynna ut i två efterföljande workshoppar/hackathons, torsdag 12 september respektive onsdag 25 september kl 14.00-17.00. Under dessa workshoppar kommer deltagarna att praktiskt kunna bygga tillsammans med assistans från Linnéuniversitetet, från idé till applikation.

Workshopparna kan bygga på varandra för att få en fördjupning, men det är också möjligt att bara delta på en av dem. Deltagandet är gratis och ett startpaket med IoT-sensorer ingår till alla som anmäler sig (så länge lagret räcker).

Anmälan till workshopparna kommer att öppnas i samband med första träffen (inspirationsdagen).

Arrangörer

Inspirationsdagen och workshopparna finansieras av Linnéuniversitetet, Kalmar kommun, Kalmar Energi och Kalmar Science Park genom projektmedel med stöd från Tillväxtverket och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Universitetskajen, Kalmar Fredrik Ahlgren Lägg till i din kalender