workshop

Möte med Kompetenssamverkan IT

Den här gången kör vi en hel förmiddag, där vi tillsammans med Växjö kommuns näringslivsavdelning och Wexo har delat upp mötet i tre olika teman. Vi börjar med att sätta fokus på YH, går vidare till IT-jobb i Växjö och avslutar sedan dagen med att dela ut Stora IT-kompetenspriset.

Varmt välkomna till ett möte med nätverket Kompetenssamverkan IT.

Agenda

8.00-11.30 Temat är Stjärnglans på YH-utbildning och IT-jobb i Växjö

  • Stjärnglans på YH-utbildning. Andreas Carlsson (stjärnproducent, tidigare idoljuryn, entreprenör och föreläsare) driver idag flera gymnasieskolor i Sverige. Andreas har tankar kring hur man kan arbeta med kompetensförsörjningsbehovet inom IT-branschen genom att tänka nytt kring YH-utbildning. Han kommer till mötet för att presentera sin idé kring YH-utbildning och hur fler kan bli intresserade av att söka dit genom att profilera utbildningen rätt. Kom och diskutera tillsammans med Andreas!
  • IT-jobb i Växjö. Den gemensamma satsningen med att profilera Växjö som en attraktiv arbetsmarknad för människor med IT-kompetens har sedan 2017 gått under namnet IT-jobb i Växjö. Vi har nu gått i mål med första omgången av satsningen och önskar utvärdera kampanjen med de företag som varit involverade i kampanjen och även med andra företag som har ett intresse av att Växjö fortsätter sin satsning med att attrahera IT-kompetens till staden.
    - Har kampanjen uppnått förväntningarna?
    - Ska vi arbeta vidare (och på vilket sätt) med kampanjen och hemsidan?
    Växjö kommun önskar diskutera dessa frågeställningar med er under träffen för att se hur vi fortsatt gemensamt kan se till att Växjö är en attraktiv plats för kompetens.

11.30-12.00 Utdelning av Stora IT-kompetenspriset 2019

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta Diana Unander.

Anmäl dig senast lördag 23 mars via https://goo.gl/forms/2jBAVqkEFzAqJqTz1