Grafisk turkos och rosa bild med texten BLA

Workshop: Den magiska skrivande maskinen

I vår workshop "Den magiska skrivande maskinen" använder vi vår skrivande förmåga för att skapa och utforska nya möjligheter. Vi utgår från Professor Balthazars värld och löser alla deltagarnas problem genom fantasi och skrift. Den här skriv-workshopen begränsas dock inte bara till språk. Vi skriver med material som skapats med tryck, tråd och sax. Därtill skriver vi på vilket språk som helst. Genom performativa och automatiska skriv- och ritövningar blir vi den skrivande maskinen.

Den magiska skrivande maskinen är en lekfull skrivworkshop för alla där vi vill utmana din skrivande uttryckningsförmåga.

Workshoppen hålls den 27/3 i utställningsrummet på 2:a våningen från 17.30 till 19.30. Skrivverkstaden kommer att ledas av Cassandra Troyan, och Zeenath Hasan som också ledde vår förra skriv-workshop.

Deltagande kostar vanligt entrépris (50 kr). Studenter har fri entré på onsdagar! Kaffe och fika kommer finnas. Anmäl dig till info@kalmarkonstmuseum.se för att försäkra dig om en plats.

Om Zeenath och Cassandra:
Zeenath Hasan skriver med mat som material för hennes konfigurationer av vad ätaren, kocken och odlaren kan vara runt det intrasslade matbordet. Hon har kallats en etnograf, fixare, designer, lärare och mamma, i den ordningen. Kontakt: lab@zeenathhasan.net

Cassandra Troyan är författare, lärare och konstnär vars arbete gör ingripanden inom teorin, politiken och kulturen om genrer av spekulativ fiktion, skräck, fantasi, memoarer och historisk omformulering. Hon är författare till flera böcker och poesiböcker, den senaste är A Theory in Tears (ANNOTATIONS & CASES FOR FREEDOM & PROSTITUTION) (Kenning Editions 2016). Hennes arbete finns presenterat, utfört och visat i en mängd olika sammanhang.

Kalmar konstmuseum Lägg till i din kalender