Hållbart värdeskapande för livsmedelsföretag: MatPLUS-workshop
Eftersom flera efterfrågat ytterligare kunskap om hållbart företagande så planerar vi för en ny workshop i MatPLUS på det temat.
Tanken är att vi arbetar i tre steg.
Vi träffas den 26 maj kl 9-12 för att gå igenom vad begrepp såsom hållbart företagande, ekologisk produktion, cirkulär ekonomi och närproducerat betyder för vår regions små livsmedelsföretag.
Vi diskuterar trender och goda exempel på strategier för hur små företag kan möta utmaningar och ta vara på möjligheter kopplat till detta. Till exempel hur företag kan hushålla med resurser och utveckla sina affärer, vad man behöver tänka på när man utvecklar en hållbarhetsprofil, hur man kan samarbeta med andra och hur man på olika sätt kan kommunicera sitt hållbara arbete utan att nödvändigtvis behöva göra särskilda hållbarhetsrapporter som bygger på mätbara mål.
Deltagarna får en hemuppgift som handlar om att identifiera vilka möjligheter och utmaningar som finns i den egna verksamheten.
Vi träffas åter i september för att fånga upp och diskutera specifika utmaningar och möjligheter kopplade till deltagarnas egna verksamheter.
Här kan vi tillsammans identifiera nya angelägna frågor som kan besvaras med ytterligare research och i förlängningen bidra till ny kunskap och utveckling.