Academic freedom and social change
En endagskonferens om olika tillvägagångssätt inom humaniora och samhällsvetenskap arrangerat av Linnéuniversitetet i Kalmar, den 24 november, 2020
Välkommen den 24/11 2020 kl 13-15 att presentera projektidéer för utveckling av medier och journalistik mellan praktiker och forskare! Detta är eftermiddagens del av en digital endagskonferens om akademin och social förändring. Läs mer om konferensen på konferensens engelska sida där all fortlöpande information om program kommer att publiceras och där även registrering sker.
Medieforskare och yrkesverksamma inom media är hjärtligt välkomna att delta i en samarbetsarena under eftermiddagens session. Kom och presentera, diskutera och få stöd för dina idéer kring dagens stora frågor och utmaningar inom fältet.
De huvudsakliga temana kommer att behandla följande frågor, men är inte begränsade till dessa. Alla innovativa idéer välkomnas.
Artificiell Intelligens (AI) på dagens nyhetsredaktioner: hur kan det komma att påverka kulturen på nyhetsredaktioner?
Utmaningar på nyhetsredaktioner
Nyhetstäckning av migranter: kan stereotypiska representationer i medier upphöra?
Problematik kring nyhetstäckning av marginaliserade områden
Transmedialt berättande: utmaningar och lösningar
Fake news i en digital tidsålder
Varumärkesbyggande journalister på sociala medier
I dagens samhälle är det viktigt att inte separera forskning från utövandet av journalistik. Dessa kompletterar varandra och det är därför relevant att länka samman akademiker och utövare. Medierelaterad forskning bör inte ligga långt ifrån samhällets behov. Tvärtom så behöver denna utvecklas utifrån dessa behov och bistå i förändringsprocessen.
Bidra med din idé till projektpresentation i anmälningssystemet för konferensen, se länk under "Registration" på konferensens engelska sida. Ifall du har några funderingar eller frågor kring en presentation av projektidéer under denna del i konferensen, kontakta Mahitab Ezz El Din, mahitab.ezzeldin@lnu.se, lektor. Även deltagare som inte själva ska presentera någon projektidé är välkomna att delta i eftermiddagssessionen.
Senaste datum att anmäla intresse är den 19 november.
Alla projektidéer kommer att få tid för en presentation med efterföljande diskussion.
En digital konferens - hur fungerar den?
På Linnéuniversitetet använder vi e-mötesprogrammet zoom. Det är enkelt att delta i ett zoommöte som du blir inbjuden till även som extern användare (dvs du jobbar inte på Linnéuniversitetet och är inte heller student här).
Ingen nedladdning eller registrering behövs. Klicka bara på länken till zoommötet som du fått av den som bjudit in dig, så kommer du in! Zoommötet öppnas då i den webbläsare du brukar använda. Klicka på ”tillåt” om datorn frågar om tillåtelse att använda din mikrofon och webbkamera.
I undantagsfall kan man behöva skriva in en passcode för att komma in i mötet. Oftast behövs inte det och det går automatiskt via länken. Men ha den till hands för säkerhets skull. Den står också i mötesinbjudan du fått.
Om du redan har zoomklienten/programmet på datorn kommer det att öppnas när du klickar på länken, och mötet startar precis som vanligt.
Observera att om du använder en jobbdator för detta så kolla upp i god tid att zoom går att använda på denna. Ibland har vissa arbetsgivares IT-support stängt av zoom, och då måste du få hjälp av dem så att zoom går att använda. Alternativt använda en privat dator istället.
Bra att tänka på:
-
Använd gärna ett headset eller hörlurar med mikrofon (tex de som följer med till din mobil). Då får både du och de andra i mötet så bra ljud som möjligt.
-
Använd helst dator! (Även om zoom också funkar med mobil eller iPad tex).
-
Stäng gärna av din mikrofon när du inte pratar. Det gör du på symbolen för mikrofonen längst ner till vänster i bild.
-
Testa gärna din webbkamera och mikrofon i förväg. Detta kan man enkelt göra via zooms funktion ”testmöte”. Gå in på https://zoom.us/test och följ instruktionerna.
-
Anslut till ditt zoom-möte i god tid så du hinner bekanta dig med hur man gör för att tex stänga av och på kameran och mikrofonen.