Höstlöv på husvägg
Heldag
Karriärdag

Byggardagen

Den 25 november 2020 är det åter dags för Byggardagen på Linnéuniversitetet - om än i ett lite annorlunda format i år. OBS uppdaterad info nedan (11 november)!

Företag, organisationer och studenter inom byggbranschen möts!

Om anmälan

För deltagande företag och organisationer var vänlig maila er anmälan till samverkan.ftk@lnu.se. Gärna så snart ni kan. Från ca 12 november arbetar vi med pusslet med vilka företag som får vilken tid.

Om tider och innehåll

Årets byggardag blir annorlunda. Vi kommer inte ha den traditionella mässan i hus M/N i Växjö, så du som företag behöver inte ordna en fysisk monter. Det kommer finnas några platser i digitala klassrum, där ni som företag kan få pass à ca 15 minuter. Längden på passen anpassas beroende på antal företag som är intresserade. 

Vad vill då studenterna veta? De undrar förstås vad ert företag/er organisation gör kopplat till bygg. Hur är det att börja jobba hos er? Vilka typer av jobb finns? Har ni trainee-möjligheter? Vad kan man få jobba med som exempel under sitt första år på arbetsplatsen? Vem kan man kontakta om man vill prata mer?

Årskurs 1 kommer under ett pass (som görs två gånger) lyssna på föreläsningar om träbygg. Vår professor Marie Johansson och Växjö kommuns näringslivschef Fredrik Lindblad deltar.

Årskurs 2 undrar säkerligen om möjligheter till praktik till våren. Årskurs 2 och 3 kommer också ha möjlighet gå på ett pass om innovation med vår innovationsrådgivare Urban Bergqvist.

Årskurs 3 kommer ha ett pass om examensarbeten. Har ni förslag på möjliga examensarbeten? Vänligen använd vår mall (länk finns nedan) och maila dessa förslag till Björn Mattson, så får studenterna tillgång till det. 

Uppmuntra gärna studenterna till vidare dialog, eftersom vi inte kan ha mässa som vanligt, och berätta hur ni vill det ska gå till. Kan man ringa eller boka träff på skype med er en annan dag till exempel, efter överenskommelse? 

Tanken bakom dagen

Vi arbetar för en progression med studenternas företagskontakter under utbildningen. Studenter i åk 1 behöver börja, och årskurs 2 behöver fortsätta med att bygga nätverk för att hitta företag till fallstudier som ingår i kurser i utbildningen. Årskurs 1 och 2 kan behöva sommarjobb eller vara intresserade av uppdrag som studentmedarbetare. Årskurs 2 behöver ordna praktikplats som är två veckor på våren. Under våren i årskurs 3 skriver studenterna examensarbete och söker därför idéer, om de inte redan är igång. Studenterna är generellt nyfikna på sin kommande arbetsmarknad och behöver få ökad förståelse för vad jobben i branschen kan innebära.

Frågor?
Hör gärna av dig med frågor till Jan NovakHelena Belfrage eller mejla samverkan.ftk@lnu.se