Skog

Välkommen till digitalt skogsbad!

Ge dig själv en stund av lugn. Släpp alla krav och måsten. Att skogsbada handlar om att "bada alla dina sinnen" i skogen på det sätt som passar just dig. Flera studier visar att skogsbad bland annat minskar stressnivåerna, sänker blodtrycket och ger starkare immunförsvar.

Vårt digitala möte den 10/12 bygger på att du själv, innan mötet, går ut i skogen för att uppleva den och sedan delar dina upplevelser med oss andra.

Jenny Lovebo, universitetslektor vid Institutionen för hälso- och vårdvetenskap, forskar om de positiva effekterna med skogsbad. Vårt Digitala Skogsbad börjar med att Jenny berättar om sin forskning och om fenomenet skogsbad. Sedan delas deltagarna in i mindre grupper för att prata om just sina upplevelser av skogen.

Innan träffen den 10 december får deltagarna i hemuppgift att skogsbada själva. 

Jennys instruktioner till skogsbad:
Stäng av mobilen, ta med papper och penna och gå ut i närmsta skog, välj en skog du känner dig trygg i. Du behöver inte vara ensam, men skogsbada individuellt utan prat med andra, så att du kan fokusera på din egen upplevelse.

Skogsbad är att bara vara, en kravlös vistelse i skogen, där du tar in skogen med alla sinnen – titta, lyssna, lukta/smaka och känn. Gå, stå, sitt och/eller ligg, vilket som känns bäst.

Vad upplever du? Hur känns det? Skriv ner dina reflektioner och ta med till det digitala mötet den 10/12!

Med Skogsbad finns inget "facit" och ingen prestige - alla har sin egen upplevelse.

Anmälan 10/12

Välj alternativ

Medgivande - GDPR

Jag medger att uppgifter i detta formulär får användas av universitetet inom ramen för universitetets uppdrag med det syfte som angivits i informationstexten ovan.

Villkoren för behandling av personuppgifter vid Linnéuniversitetet.

 

Mötet kommer ske i det digitala mötesverktyget Zoom - de som anmäler sig får en länk skickad till sig dagen innan mötet.

Vi ser fram emot att ta del av era upplevelser!

Arrangemanget är en del av Kalmarmöten, aktiviteter som synliggör och förenar Linnéuniversitetet med invånare, näringsliv och myndigheter i Kalmarregionen, med syfte att stärka universitetsstaden Kalmar och dess framtid. Detta Kalmarmöte är ett samarbete mellan Samhällsbyggnadskontoret, Kalmar kommun och Linnéuniversitetet.

Skogen + Zoom - länk meddelas senare Christel Olsson Lägg till i din kalender