Litet skott i torka

Inställt. Earth Hour: En timme för jorden

Under domkyrkans valv fladdrar levande ljus i kapp med sång och musik, diktläsning och personliga och vetenskapliga reflektioner, när ett flertal av Växjös kulturaktörer går samman för att uppmärksamma Earth Hour i – En timme för jorden.

Medverkande:

Biskop Fredrik Modéus är ciceron, och den pampiga domkyrkoorgeln får den här kvällen klara sig utan elektricitet, då bälgarna förses med luft av gamla tiders orgeltrampare. 

Håkan Nordmark från Kulturparken Småland talar om forna tiders arbete och om tranan som symbol för vårens och ljusets ankomst – Tranan bär ljus i bädd.

Växjös egen kammarorkester Musica Vitae framför A walk by heart av Britta Byström.

Martin Gren, docent i kulturgeografi och Ola Ståhl, lektor i design, från Linnéuniversitetet berättar om Klimatnödläget – nu återstår endast handling!

Växjö stadsbibliotek bjuder in Jenny Berntson Djurvall på Naturmorgon i Sveriges Radio P1 som levererar en Kråkvinkel med specialskriven text.

Nahide Arabadji och Joakim Granlund från Det fria ordets hus, läser ekopoetiska dikter av Jonas Gren och Harry Martinson.

Chorus Linnaea från Domkyrkan sjunger a capella och tillsammans med Musica Vitae.

M. Fl

Ett samarbete mellan Musik i Syd, Musica Vitae, Svenska kyrkan, Växjö Stadsbibliotek, Det fria ordets hus, Linnéuniversitet, Kulturparken Småland.

Domkyrkan, Växjö Christina Dahlgren Lägg till i din kalender