flygplansvinge i luften

FRAMFLYTTAD: Följ med på framtidens fossilfria flygresa!

Den 15 maj bjuder Linnéuniversitetet tillsammans med RISE och Kalmar Öland Airport in till en spännande förmiddag kring fossilfritt flyg, kopplat till trender, värderingar och nya beteendemönster.

Dagen är uppskjuten tills vidare. Vi hoppas kunna återkomma med nytt datum under hösten. 

 

För att förstå nya tiders resmönster, följer vi resenären, från köpögonblicket, upp i luften och ner igen. Vad innebär egentligen ”den perfekta flygresan"? Vi tittar på trender och nya möjligheter, allt med användaren i fokus. Med oss på plats finns representanter från RISE, Fossilfritt Flyg 2045, forskare kopplade till områdena, Heart Aerospace, flygbolaget BRA, Grön Flygplats m fl.

Förmidagen är ett Kalmarmöte i samarbete med Kalmar kommun och Linnéuniversitetet. Inbjudan går ut till SRF, näringslivet, Linnéuniversitetets personal och studenter och allmänhet.  

Alla som vill är väkomna att följa med på resan den 15/5 på Universitetskajen i Kalmar. Anmälan är öppen och det är först till kvar som gäller, vi bjuder på lättare förfriskningar i pausen.

Anmälan Framtidens fossilfria flygresa 15 maj

På grund av Corona-utbrottet följer vi utvecklingen. Om ett kritiskt läge kvarstår hoppas vi kunna erbjuda att förmiddagen streamas, så att det går att följa på distans. Vi följer utvecklingen och kommunicerar med er som anmäler er.

Fossilfritt flyg 2045 är ett kluster som grundats av SAS, Swedavia och RISE Service labs, och samlar idag över 25 aktörer inom hela ekosystemet för ett fossilfritt flyg. Målet är att allt inrikesflyg ska vara fossilfritt 2030 och allt som lyfter från Sverige ska vara fossilfritt 2045. För att klara omställningen till ett fossilfritt flyg samskapar vi nya lösningar för systemomställning inom flyget. 

Målen är att synliggöra flera delar som påverkar en fossilfri resa; kunders köpvanor, optimering av flygresor, hållbara flygplatser och nya trender och tekniker. Man vill också samt att påvisa att det är möjligt att flyga fossilfritt inom snar framtid, skapa framtidstro och sprida kunskap.

Konferensen är en del av Kalmarmöten, aktiviteter som synliggör och förenar Linnéuniversitetet med invånare, näringsliv och myndigheter i Kalmar.

Fullriggaren MA135, Hus Magna, Universitetskajen Christel Olsson Lägg till i din kalender