Gul blomma
Samtal

Fråga Linné -Ledarskapets ”Gretaeffekt”

Hur påverkar klimatet ledarskapet när företag och organisationer måste bli klimatneutrala. Och hur leder man mot nästa, svåra steg: att bli klimatpositiv?

Möt Linnéuniversitetets forskare, experter och studenter i fyra frukostsamtal om ämnen som engagerar chefer, ledare och medarbetare  Lyssna och delta med egna idéer, tankar och frågor i ett informellt samtal. Vad kan vi lära av forskning och vad kan vi göra som enskilda medarbetare, oavsett position?  

Först ut är frågan om klimat och miljöpåverkan. I kommande samtal tar vi bl a upp nästa generations syn på ledarskap, hälsans betydelse för att klara arbetslivet.

I dagens panel möter du:
•Ann-Charlotte Larsson, professor, vice rektor och forskare inom kemiteknik med lång erfarenhet från miljöindustri.
•Leif Marcusson, lektor och forskare i affärsinformatik med inriktning på e-handel och projektledning,  bl a om ledarskap, planering och kommunikation.
•Joacim Martinsson, utvecklingsstrateg vid Fakulteten för samhällsvetenskap, med ansvarar för bl a  globala värden, samhällelig drivkraft, data- och informationssäkerhet samt systematiskt arbetsmiljöarbete. 

I publiken finns också studenter, bl a från Juniorledarskapsakademin, som tillsammans med övriga deltagare bidrar i samtalet med panelen.

Fråga Linné är en del av Kalmarmöten, aktiviteter som synliggör och förenar Linnéuniversitetet med invånare, näringsliv och myndigheter i Kalmar.

Hus Radix, amfiumtrappan Lägg till i din kalender