workshop i datavetenskap

Hjälp oss rekrytera studenter till civilingenjörsutbildningen i mjukvaruteknik

Det nya civilingenjörsprogrammet i mjukvaruteknik vid Linnéuniversitetet startar höstterminen 2020. Därför bjuder vi in företag och dig som arbetar inom IT och har en teknisk bakgrund till en träff, där vi kommer att diskutera hur vi med er hjälp kan möta och inspirera elever på gymnasiet att läsa till civilingenjör.

Hösten 2020 är det premiär för det nya civilingenjörsprogrammet vid Linnéuniversitetet – Civilingenjör i mjukvaruteknik. För att sprida information och inte minst rekrytera studenter tar vi gärna tar hjälp av er i IT-branschen. Tillsammans blir vi starkare och ett mer attraktivt val för potentiella studenter.

Vi vill ha direktkontakt med elever från gymnasiet (vår primära målgrupp) via skolbesök och informera/inspirera dem om hur det är att jobba inom IT-sektorn. Likaså varför civilingenjörsprogrammet i mjukvaruteknik vid Linnéuniversitetet kan öppna dörren till en framgångsrik framtid.

Fört att lyckas med detta behöver vi ha med dig som jobbar inom IT och har en teknisk bakgrund ut i klassrummen. Detta för att komplettera vår information genom att du berättar om vad man kan arbeta med efter studierna. Upplägget är ännu inte klart med vilka aktiviteter, hur länge man vara på plats etc. Vi börjar kontakta skolor under de kommande veckorna, så ni har fortfarande möjlighet att komma med förslag.

En annan målgrupp vi vill nå är föräldrarna och/eller andra vuxna, så att även de känner till den nya utbildningen och vilka dörrar den öppnar. Även här kan ni hjälpa oss att nå dem via era nätverk.  

Vi kommer att träffas fredag 31 januari 2020 kl 8.30 på Linnéuniversitetet för konkreta idéer om hur vi ska arbeta vidare. Är du intresserad av att delta, eller har du inte möjlighet att delta då men vill vara med i arbetet, skicka ett mail till Laure Fournier, laure.fournier@lnu.se.

Mer information

Linnéuniversitetet, Växjö Laure Fournier Lägg till i din kalender