Liten människa tittar i stor bok

INSTÄLLD! Nätverksträff: Nätverket för historielärare

Nätverksträffen i ”Nätverket för historielärare” som skulle ha ägt rum den 21 april är pga rådande omständigheter med coronaviruset inställd.

Program med cirkatider:

11.30-12.30 Deltagarna bjuds på lunch

Ca 12.30-14.00 Stadsvandring i det medeltida Kalmar med Anders Fröjmark

Anders Fröjmark, docent i historia vid Linnéuniversitetet, tar med oss på en stadsvandring och berättar om det medeltida Kalmar. Fröjmarks forskning berör främst nordisk medeltid. Flera av hans publikationer rör helgonkulten och vad de källor som helgonkulten har avsatt kan bidra med, för att ge information om bland annat tro, värderingar, sociala förhållanden och sjukdomar i dåtidens samhälle. Ett nystartat projekt behandlar den nordiska unionsdrottningen Margaretas ledarskapsstil och villkoren för kvinnlig maktutövning under medeltiden.

Ca 14.00-16.00 Kalmar slott

I år är det 500 år sedan Gustav Eriksson Vasa landsteg på Stensö udde efter att ha suttit som gisslan på Kalö slott i Danmark.
Utställningen ”Gustav Vasa talar ur skägget, en utställning om makt” öppnar på Kalmar slott den 4 april.

Vi får en presentation av utställningen (ca 45 minuter) innan vi tar del av utställningen. Slottet stänger klockan 16.00.

Anmälan görs till kristina.kakoulidou@lnu.se
Meddela om du har för avsikt att delta vid lunchen och eventuella önskemål om specialkost i samband med anmälan. Sista datum för anmälan är den 14 april.

 

Välkommen!

Kalmar Kristina Kakoulidou Lägg till i din kalender