matematikpyssel
Nätverksträff

Nätverksträff för speciallärare i matematik

Välkommen till vårens nätverksträff i Växjö! På förmiddagen erbjuder vi tre föreläsningar och på eftermiddagen har vi speed dating-samtal.

Vårens nätverksträff kommer att innehålla tre föreläsningar. Emma Ek presenterar sitt arbete med Vektor, medan Christine Shrives och Anna Karlsson presenterar sitt arbete med McIntosh-diagnoser på kommunnivå samt arbete med intensivundervisning i matematik.

På eftermiddagen har vi speed dating-samtal, där alla bidrar med hur ni arbetar med samarbete med matematiklärare i er organisation. Hur organiseras SUM, hur utnyttjar ni kompetenser inom organisationen, samt när har ni tid för samverkan och didaktiska diskussioner, är frågor som fokuseras.

Se program nedan. Vi ses klockan 09.30 på restaurang Rasken för välkomstfika!

Nätverket Speciallärare i matematik är en plattform för att inspirera och delge varandra idéer och tankar, för att utveckla det specialpedagogiska arbetet i matematik i regionen och kunna koppla det till aktuell forskning i matematikdidaktik. I nuläget krävs att du är utbildad speciallärare i matematik (med den nya utbildningen som infördes i Sverige 2008) för att få vara med i nätverket.

Program

  • 9.30–10.00 Välkomstfika Restaurang Rasken, Vejdes plats 5
  • 10.00–11.00 Emma Ek presenterar Vektor Sal D2273, hus D
  • 11.00–12.30 Christine Shrives presenterar McIntosh-diagnoser på kommunnivå. Anna Karlsson presenterar intensivundervisning.
  • 12.30–13.30 Lunch med kaffe
  • 13.30–14.30 Speed dating-samtal kring samarbete med matematiklärare i er organisation Sal D2273, hus D
  • 14.30–15.00 Nyheter och aktuell forskning inom SUM-fältet samt utvärdering och avslutning av dagen Sal D2273, hus D

Anmälan

Vi hoppas verkligen att du har möjlighet att delta! Bindande anmälan senast söndag 1 mars via länken https://lnu.radiusbycampusmgmt.com/ssc/eform/zx7B27C6703Ex6700rC675.ssc

OBS! Du måste anmäla dig, så vi vet till hur många vi ska beställa mat (vi bjuder på lunch och för- och eftermiddagsfika). Var vänlig mejla om eventuella allergier till helena.roos@lnu.se.

Varmt välkommen!

Helena Roos