hackathon-lapp på tangentbord
-

INSTÄLLT! Open.Science.Hack med temat Internet of things

Välkommen till den andra upplagan av Open.Science.Hack, ett 24-timmars hackathon som arrangeras vid Linnéuniversitetet med öppen vetenskap som tema. Denna gång ligger fokus på Internet of things.

Hackathonet är tyvärr inställt på grund av risken för spridning av coronaviruset (framflyttat till tidigast hösten 2020).


Ett hackathon är ett evenemang där programmerare träffas för att programmera och inspireras av varandra. Ibland under fria former, ibland med bestämda teman eller mål.

För andra året i rad kommer Linnéuniversitetet att anordna Open.Science.Hack, ett 24-timmars hackathon. I år är temat Internet of things (sakernas Internet).

Utveckla dina kunskaper inom Internet of things

Detta hackathon är ett utmärkt tillfälle för dig att utveckla dina kunskaper inom området Internet of things. Du behöver inte vara dataingenjör för att medverka – kommer du med en stor nyfikenhet och vilja att lära dig, kommer du att kunna skapa underverk tillsammans med dina lagmedlemmar.

Med support från drivna lärare och studenter från Linnéuniversitetet, samt utvecklare från Pycom, kommer ni att få möjlighet att testa er egen idé och en praktisk tillämpning av en uppkopplad enhet. Ni kommer att kunna att använda er av LoRa och SigFox, eller NB-IoT (LTE) eller Wifi/Bluetooth, beroende på vad det är för idé ni vill testa.

Har du redan en idé om något som du vill koppla upp? En affärsidé som du behöver hjälp att testa eller förverkliga? Du kommer att ha tillgång till 3D-skrivare och en uppsjö av sensorer. Sponsorer kommer att bjuda på mat och fika och ett grundläggande paket med hårdvara kommer att ingå.

Registrering och matchning

Vi kommer att inleda tisdag 28/4 kl 9.00 med registrering och ett matchmaking-event då vi hoppas kunna bygga lag där yrkesverksamma, studenter och elever möts. För er från industrin är det en perfekt möjlighet att möta morgondagens medarbetare.

Lagen kommer sedan att ges möjlighet att få lite inspiration för att komma igång. Därefter har de lite mindre än 24 timmar på sig att komma på och utveckla en idé.

Onsdag 29/4 kl 11.00 återsamlas alla. Då är det dags att presentera resultaten av arbetet för en jury.

Anmälan

Anmäl dig till Open.Science.Hack 2020 via detta formulär.

- Universitetskajen, Kalmar Johan Leitet Lägg till i din kalender