Illustration med flera ansikten
Konferens

Rektor med vetande 2020

Rektor med vetande är en regional skolledarkonferens med fokus på utmaningar och möjligheter för att främja psykisk hälsa i förskola och skola. Den 11 mars 2020 är Linnéuniversitetet värd för konferensen, som hålls i Växjö.

Avslutad konferens. Tack alla som deltagit!

Tema för 2020 års konferens är "Utmaningar och möjligheter för att främja psykisk hälsa i förskola och skola". Bland annat belyser konferensen vilka konsekvenser barnkonventionen som lag får för förskolan och skolan, rektors roll för att skapa förutsättningar och hur förskolan och skolan kan främja psykisk hälsa hos alla barn och elever.

Specialpedagogiska skolmyndigheten arrangerar varje år konferensen Rektor med vetande som är en regional skolledarkonferens kring aktuella
specialpedagogiska frågor. Konferensen behandlar utmaningar som rör alla barns och elevers rätt till en likvärdig utbildning och är ett samarbete mellan Linnéuniversitetet, Malmö universitet, Högskolan Kristianstad och
Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Utbildningsradion filmar föreläsningarna

Utbildningsradion har uppmärksammat konferensens viktiga tema och kommer att filma konferensen. Programmen sänds senare i Kunskapskanalen och publiceras på www.URplay.se inom 2-3 veckor efter inspelningen. Serien kommer att heta "Rektor med vetande 2020".

IKEA-salen (hus N), Linnéuniversitetet, Växjö Leif Nilsson Lägg till i din kalender