Alumn och karriärdag - Nutrition och livsmedelsprogrammet
Program
12.45 – 13.00 - Registrering via zoom
13.00 – 13.10 - Välkomna och presentation av dagens program
Gästföreläsare i år är Prof. Ingrid Undeland. och Hanna Olvenmark. Ingrid har läst NutriLivs och är professor Livsmedelsvetenskap. Hennes forskning handlar om hur man kan optimera användningen av marina råvaror (fisk, skaldjur, alger) och framtagning av funktionella och/eller bioaktiva komponenter som proteiner och lipider. Hon kommer att berätta om sin "forskarresa från Kalmar till Chalmers".
Hanna Olvenmark är personen bakom "Portionen under tian". Efter att ha arbetat i några år som klinisk dietist fick Hanna en "livskris" som ledde till beslutet att helt byta bana och satsa på sin idé om en hemsida om billig och klimatsmart mat. Idag är "Portionen under tian" en av de mest besökta hemsidorna för recept och Hannas första bok var den bäst säljande kokboken under 2019. Hanna kommer att berätta om sin resa och hur hon tänkte när hon kände att hon hade hamnat på helt fel plats, och hur bra det kan bli när allt känns fel.
13.10 – 13.50 - Prof. Ingrid Undeland. Från Kalmar till Chalmers - en forskarresa med sjömaten varmt om hjärtat
14.00- 14.40 - Hanna Olvenmark grundare och personen bakom Portionen under tian berättar om sin resa
14:40 – 15.15 - Fika och mingel / utställning
15.15 – 16.45 - Min karriär och arbetsplats; Alumner från NutriLivs berättar:
- Jessica Kinnander, Kvalitetsbolaget
- Julia Granung, Peas for heaven; H Karlssons chark
- Emma Sjögren och Christoffer Ekman, Oatly
- Tea Stenlöv, Triolab
- Victoria Landerhjelm, Länsstyrelsen, Kalmar
- Cecilia Soto Thompson, Universitetsadjunkt, Linnéuniversitetet
16.45 – 17.30 - Samverkan med Regionala Livsmedelsstrategier och ”Livsmedelsutveckling sydost”. Företagspresentationer av KLS Ugglarps AB och Guldfågeln AB.
17.30 - Avslutning och sammanfattning av dagen
Anmälan
Sista anmälningsdag är den 20 januari 2021.