Gul blomma i grön gräs

Ungas krav på ledarskap - vad innebär det för arbetsgivare ?

Dags för nästa Fråga Linné! Välkommen till ett digitalt frukostsamtal den 19 mars tillsammans med Linnéuniversitetets forskare, experter och studenter.
Ta en kopp kaffe, lyssna och ställ frågor i ett ämne som är högaktuellt för alla företag och organisationer i vår region – och för alla unga som vill ha en bra arbetsgivare.

”Fråga Linné” återkommer under fyra tillfällen med olika teman som berör ledarskap. Detta är tredje frukostsamtalet och den här gången frågar vi oss vad vi kan lära av forskning, erfarenhet och av våra studenter när det gäller nästa generations medarbetare och deras syn på ledarskap.

Hur mycket ska en arbetsgivare bry sig om ungas krav? Det brukar heta att det saknas kompetens men är det kanske så att arbetsgivare inte vill anställa unga utan erfarenhet?
Och kan man prata om olikheter i den "nya" generationen jämfört med äldre?
Panelen ger sin syn och du är välkommen med frågor.

I panelen:
Mikael Lundgren, lektor i företagsekonomi vid Linnéuniversitetet, som undervisar och forskar om ledarskap, organisation och strategiskt tänkande och intresserar sig särskilt för relationen mellan ledare och ”följare”.
Fanny Elheim, karriärvägledare vid Linnéuniversitetets studerandeavdelning och tidigare rekryterare med fler års erfarenhet från olika branscher.
Linus Svensson, studerar Masterprogrammet i Sociologi i Växjö och är engagerad i Juniorledarskapsakademin samt i Linnékårens styrelse. Linus skriver just nu sin masteruppsats om ledarskap.

ANMÄLAN ÄR NU STÄNGD. 
Länk till webinariet är skickad till er som anmält er. Saknar du länk kontakta Christel.a.olsson@lnu.se. 

Fråga Linné är en del av Kalmarmöten, aktiviteter som synliggör och förenar Linnéuniversitetet med invånare, näringsliv och myndigheter i Kalmar.

 

Zoom Webinar - länk skickas till dem som anmält sig Christel Olsson Lägg till i din kalender