gul blomma
Digitalt frukostsamtal

Fråga Linné: Hälsans betydelse för arbetet

Brukar det inte vara tvärt om, alltså arbetets inverkan på hälsan? I det här frukostseminariet vänder vi på frågeställningen och undrar om det är vårt eget ansvar att hålla oss friska och alerta för att orka med jobbet. Och om man som chef och ledare kan ha en åsikt om det…

Om någon inte fått länk skickad till sig - anslut till frukostsamtalet här:

https://lnu-se.zoom.us/j/64260910255

 

Välkommen till ett frukostsamtal med Linnéuniversitetets forskare om jobb och hälsa - ett ämne som alltid är aktuellt, inte minst under det senaste året.
Vad säger forskningen? Ta en kopp kaffe, lyssna och ställ frågor. 

I forskarpanelen denna gång:

  • Universitetsadjunkt Gunilla Larsen Borg, hälsovetare som framför allt intresserat sig varför man är frisk och för hur hälsa, lönsamhet och arbete hänger ihop. Sedan många år programansvarig för Human Resource management programmet på Ekonomihögskolan.
  • Professor Mirjam Ekstedt, sjuksköterska, beteendevetare och forskare inom sömn, trötthet och återhämtning samt patientsäkerhet och patientmedverkan.
  • Docent Malin Lennartsson, historiker som framför allt intresserat sig för individernas roll i historien och relationen mellan människor och samhällsstrukturer. Sedan många år chef inom Linnéuniversitetet.

”Fråga Linné” återkommer under fyra tillfällen med olika teman som berör ledarskap. Först ut var frågan om klimat och miljöpåverkan. Nu är det dags för andra omgången. 
Medverkar gör, bland annat studenter från Juniorledarskapsakademin, som tillsammans med övriga deltagare bidrar i samtalet med panelen.

Frukostmötet den 12 februari kommer ske digitalt via Zoom och möteslänk skickas ut dagen innan till dem som anmält sig.

Anmälan 12/2-21

 

”Fråga Linné” är ett samarbete mellan Kalmar kommun och Centrum för ledarskap i Småland vid Linnéuniversitetet

Webinar - länk skickas separat Christel Olsson Lägg till i din kalender