Mats Pettersson - föreläsare på eventet

IoT Meet-up: Framtidens smarta städer bygger på samarbeten

Dags att samla IoT-intresserade i Kalmar och Kronoberg vårens IoT Meet-up. Vi har sedan sist haft flera spännande projektkurser för våra studenter med fokus på bland annat perspektiv, IoT-labbet växer, nya samarbeten initieras och kurssläpp för sommarens och höstens IoT-kurser (som till del vänder sig till yrkesverksamma)

Vi vill bjuda in er till en ny träff där ni får en uppdatering om vad som händer och vara med att planera framåt tillsammans med oss. Vi har denna gång även bjudit in en extern talare från Sensative (Mats Pettersson, VD & medgrundare i Sensative AB, matsgpetterson), som delar med sig av Sensatives framgångar inom IoT där samverkan med andra företag, universitet och kommun har varit deras strategi och framgångsrecept. Dessutom kommer vi att presentera ett nytt spännande samarbete – IoT på ett fartyg.

Eventet arrangeras i samarbete mellan Linnéuniversitetet, Kalmar Energi, Kalmar kommun och Wexnet.

Anmälan senast 12.00 15/3 https://forms.gle/825rReAqhjfMfLPg6

Varmt välkomna!

Preliminär agenda:

Vad har hänt sedan sist och vad är på gång framöver

Presentation av spännande studentprojekt
Inbjuden talare, Mats Pettersson, VD Sensative, sensative 

Sensative är ett lundabolag som utvecklar avancerade IoT lösningar för smarta fastigheter & städer. Med sin bakgrund från IT och telekom har de blivit en ledande aktör inom IoT och arbetar med några av Skandinaviens största kommuner och fastighetsbolag, är med i några av Europas största IoT projekt inom distribuerad AI & IoT, säkerhet, smarta städer, fartyg, jordbruk, fastigheter m.m.

Sensative strategi från dagen de startade bolaget var att ”öppen innovation”, dvs. att samarbeta med andra aktörer istället för att utveckla på kammaren - leder till de bästa innovationerna och lösningarna. Sensative kommer att presentera sina erfarenheter inom IoT med fokus på vikten av samarbete, och vi hoppas att du vill vara med och delta med förhoppningen att det kan leda till nya samarbeten. 



Online länk skickas till dem som anmält sig Diana Unander Lägg till i din kalender