Una Tellhed
Föreläsning

Klart du kan koda!

Under Digitala veckan bjuder lärarnätverket RUC-IT in till en digital föreläsning med docent Una Tellhed, Lunds universitet som leder ett forskningsprojekt där man undersöker skolelevers syn på programmering.

I ett pågående projekt, som är finansierat av Forte, så undersöker de skolelevers syn på programmering och hur denna påverkas av skolreformen där programmering nu finns på schemat. I ett samarbete med Vattenhallen Science Center på LTH så testar de även hur skolelevers syn på programmering påverkas av olika typer av interventioner. Una Tellhed kommer att berätta om forskningsresultat kring vad som förklarar könsskillnader i intresse för tekniska utbildningar samt berätta om det pågående projektet.

Målgrupper

Ni som är lärare oavsett stadium, ni som är intresserade av att fler unga söker sig data/IT-utbildningar samt ni som har behov av fler medarbetare till företag inom IT-sektorn.

Om Una Tellhed

Una Tellhed, docent, är universitetslektor i psykologi vid Lunds universitet och projektledare för forskargruppen Psychological Research On Gender Segregation (PROGS) som forskar om socialpsykologiska förklaringar till könssegregeringen på arbetsmarknaden.

Anmälan senast den 16 november kl 12.00: https://forms.gle/FVB9RSX5b4fQJPbG9

Läs mer om nätverket RUC-IT

Digitala veckan arrangeras av den ideella föreningen Digitri, dess medlemmar och samarbetspartners. 

Digitri loggan
Digitalt, via Zoom Katrin Lindwall Lägg till i din kalender