Linnéuniversitets byggnader exteriör Kalmar

Linnéuniversitetet Live: Smarta städer

Med start den 14 oktober välkomnar Linnéuniversitetet nya och etablerade samverkansaktörer inom näringsliv och offentlig sektor samt intresserad allmänhet till Universitetskajen. Vi vill synliggöra utbildning, forskning, projekt och verksamhet vid lärosätet genom att sätta kunskap i rörelse.

Torsdagar kl.15.30-16.45 erbjuder Linnéuniversitet uppdateringar och presentationer om forskning, specifika utbildningar, samarbetsprojekt och pågående utvecklingsarbeten. Varje tillfälle inleds med en programpunkt följt av frågestund, samtal och mingel. I övrigt kommer programmet variera till innehåll och form. I anslutning till programmet erbjuds möjlighet till förtäring på café Wud.

Gemensamt är möjligheten att möta Linnéuniversitetets forskare, medarbetare och studenter. Tillsammans formar vi det goda samtalet, Universitetskajen som mötesplats och lusten att veta mer.

Program 14 oktober
Först ut är Fredrik Ahlgren, universitetslektor vid Institutionen för datavetenskap och medieteknik, som kommer att berätta om smarta städer med hjälp av Internet of Things. Med hjälp av sensorer kopplar vi upp våra städer för att nyttja våra resurser på ett mer hållbart sätt, samt för att underlätta i planeringen av våra städer och samhällen. Det kan exempelvis vara sensorer för hushållning av vatten och smartare bevattning av växter, trafikmätningar för smartare nyttjande av våra vägar och minskade utsläpp. 

Under Linnéuniversitetet live kommer Fredrik visa och introducera Internet of Things, dess möjligheter samt berätta om projektet ”IoT-lab för SMF”.

Moderator: Ted Durdel Kommunikationsavdelningen. 

Välkomna!

Ingen föranmälan behövs.


Linnéuniversitetet Live 

är en mötesplats mellan universitetet och det omgivande samhället. Målet med mötena är att synliggöra utbildning, forskning, projekt och verksamhet vid lärosätet genom att sätta kunskap i rörelse.

Se samtliga evenemang i Linnéuniversitet Live

Omnispace, Hus Stella, Linnéuniversitetet, Kalmar Linda Leonhardt Lägg till i din kalender