händer som håller ljusklot
Öppen föreläsning

Linnéuniversitetet Live: Hur fungerar medier?

Vi har fler medier än någonsin att välja emellan. Men vet du hur de påverkar det du vill uttrycka eller den berättelsen du följer? Medier spelar roll. Medier formar det som kommuniceras. Därför måste vi lära oss mer om hur medier fungerar.


Beate Schirrmacher är universitetslektor i litteraturvetenskap vid Institutionen för film och litteratur. Hon är även intermedial forskare och ingår i Linnéuniversietets tvärvetenskapliga forskningsmiljö Centrum för intermediala och multimodala studier (IMS).  

Beate kommer att berätta om Media Impact, en ny föreläsningsserie som startar i höst. Det är en serie webinarier som ger dig chansen att ta del av aktuell forskning om hur vårt vardagliga mediebruk påverkar kommunikation, kunskap och mening i konst, populärkultur och medier. Lär dig mer om betydelsen att överraskas, hur kunskap förmedlas via datorspel, vad vi gör när vi går på allsång, hur romaner, filmer eller poesi kommunicerar klimatkrisen och hur musik påverkar journalistik, eller våld och klassisk musik har gemensamt. 

Medverkar gör även Signe Kjaer Jensen som forskar om musikens och ljudens roll inom intermediala och multimodala mediekontexter. 

Välkomna!

Ingen föranmälan krävs.

På torsdagar erbjuder Linnéuniversitet uppdateringar och presentationer om forskning, specifika utbildningar, samarbetsprojekt och pågående utvecklingsarbeten. Varje tillfälle inleds med en programpunkt på 20-30 minuter följt av frågestund, samtal och mingel. I övrigt kommer programmet variera till innehåll och form. I anslutning till programmet erbjuds möjlighet till förtäring i samarbete med café Wud på Universitetskajen.

Linnéuniversitetet Live 

är en mötesplats mellan universitetet och det omgivande samhället. Målet med mötena är att synliggöra utbildning, forskning, projekt och verksamhet vid lärosätet genom att sätta kunskap i rörelse.

Se samtliga evenemang i Linnéuniversitet live


Hus Stella, Linnéuniversitetet, Kalmar Linda Leonhardt Lägg till i din kalender