trädgrenar som sträcker sig mot en ljus himmel
Öppen föreläsning

Linnéuniversitetet Live: Universitet och industri – varför ska vi samverka?

Samarbete mellan företag och universitet är viktigt. Men varför? Vi lyfter goda exempel inom skogs- och träbranschen och visar hur samverkan kan bli en viktig del i branschens kompetensförsörjning.

Det pratas ofta om hur viktigt det är med samarbete mellan företag och universitetsvärlden. Många stora företag i exempelvis bil- eller metallbranschen har sedan länge dragit nytta av detta och etablerat ett starkt och givande utbyte på olika nivåer.

I skogs- och träbranschen i Småland har en struktur för ett sådant samarbete saknats. De senaste åren har dock inneburit en förändring i frågan. Exempel på samarbeten som industriforskarskolan ProWood och projektet Kompetensväxel inom skog och trä (KVIST) har visat att det finns goda möjligheter för såväl större aktörer som de många små- och medelstora företagen i regionen att samarbeta med universitetsvärlden.

Under föredraget får du möta olika exempel på samverkan. Du får även reda på hur företag kan komma i kontakt med universitetet. Vi pekar också på hur samverkan på sikt kan bli en viktig del i branschens kompetensförsörjning.

Föreläsare är Steffen Landscheidt, forskningsassistent och doktorand på institutionen för skog och träteknik vid Linnéuniversitetet.

Linnéuniversitetet Live är en offentlig tillställning som genomförts inomhus med färre än 100 deltagare vid varje enskilt tillfälle under hösten. Dagens öppna föreläsning kommer därför att genomföras utan krav på vaccinationsbevis eller krav på avstånd, i enlighet med de restriktioner som gäller på grund av rådande omständigheter. 

Välkomna!

Ingen föranmälan krävs.

Linnéuniversitetet Live 

är en mötesplats mellan universitetet och det omgivande samhället. Målet med mötena är att synliggöra utbildning, forskning, projekt och verksamhet vid lärosätet genom att sätta kunskap i rörelse.

Se samtliga evenemang i Linnéuniversitet Live