Porträtt av Fredrik Ahlgren

Livsviktiga Samtal: IoT – en ljus framtid med många möjligheter

Vad är internet of things (IoT), hur kan denna typ av teknik användas inom e-hälsosektorn och vad erbjuder tekniken för nya användningsområden som ännu inte är utforskade?

Fredrik Ahlgren, lektor vid Linnéuniversitetet, kommer att presentera en översikt inom området internet of things, IoT. Vad är det som kännetecknar tekniken, hur påverkar den vår vardag idag och vilka möjligheter finns?

Vi är redan idag vana vid att ha så kallade smarta och uppkopplade enheter runt om oss i vår vardag. Teknik som ofta kan ge mer huvudvärk än vad den botar, för vem har inte tröttnat på ännu en app, gateway eller ihop-koppling med svajiga WiFi-nätverk? Det sker en mycket snabb utveckling inom området och redan i nuläget är saker möjliga med hjälp av ny teknik som bara för några år sedan inte fanns tillgänglig, teknik som till exempel sensorer som är billiga och har flera år i batteritid och sensorer som använder nya IoT-nätverk med lång räckvidd. Detta kopplat med nya innovationer inom maskininlärning och artificiell intelligens kan tillsammans skapa möjligheter som kittlar fantasin!

Välkommen till en inspirationsföreläsning i eHealth Arenas serie Livsviktiga Samtal som kommer börja brett med fokus på tekniken och landa i vad dagens teknik har för möjligheter inom sektorn. Dessutom startar Linnéuniversitetet precis ett nytt projekt inom IoT och stöd till små och medelstora företag, finansierat av Tillväxtverket, Region Kalmar län och Region Kronoberg. Missa inte möjligheten att få veta mer om hur detta kan gynna ditt företag eller din satsning inom IoT!

Datum: 15 september 2021
Tid: 15.00-16.30
Plats: Digitalt möte, länk kommer att skickas ut till samtliga anmälda

Anmäl dig här

Seminariet är kostnadsfritt. Passar inte datumet eller tiden? Registrera dig gärna ändå så skickar vi en länk till det inspelade seminariet.

Seminariet är en del av satsningen för att skapa en gemensam e-hälsoarena där Linnéuniversitetet är en av samverkansparterna. Läs mer om Linnéuniversitetets pågående arbete inom eHealth Arena.

finansiärernas logotyper
Digitalt möte via Zoom Maria Eifrém Lägg till i din kalender